Yenimahalle Belediyesi perdelerini 'Tekerlek İzleri' ile açtı


Tiyatro sezonunu açan Yenimahalle Belediyesi, perdelerini Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nin ortak çalışmasıyla hazırlanan 'Tekerlek İzleri' adlı oyunla açtı.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda sahnelenen oyunu KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Lefkoşe Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit Yenimahallelilerle birlikte izledi.

Orkun Bozkurt ve Aysan Özcezarlı'nın gerçek hayatta yaşanmış olaylardan esinlenerek yazdıkları, Yaşar Ersoy'un yönettiği oyun, engelli bireylerin yaşamları boyunca yaşadıkları türlü sıkıntıları trajikomik bir dille anlattı.

'ENGELLİLERE ACIYARAK BAKAN BİR TOPLUMUZ'

Yaşamın önündeki engellerin kaldırılması özlemini dile getiren ve bunu talep eden oyun sonrasında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, göreve başladığı anda ilk hizmetinin belediyeye engelli birimini kazandırmak ve ilçedeki engelli bireyleri, engel durumuna göre tespit etmek olduğunu hatırlattı. Başkan Yaşar, "Türk toplumu olarak genimizde bir yanlışlık var. Ne yazık ki engellilere acıyarak bakan bir toplumuz. Hâlbu ki her sağlıklı insanımız potansiyel engelli adayı. Kimin ne zaman engelli olacağını yüce Allah'tan başkası bilemez. Onun için engellilerin yaşamını kolaylaştırmak sosyal bir belediyeciliğin ilk önemli görevlerinden birisidir. Biz elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz. Dilerim ki herkese örnek olsun." diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN KAFADAKİ ENGELLERİ KALDIRMAKTIR

Lefkoşe Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ise Yenimahalle Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Gün gelecek herkesin ekonomik koşulları çok iyi olacak ve fiziksel engelleri çok daha rahat kaldırabileceğiz ama önemli olan kafadaki engelleri kaldırmaktır. Onu başardığımız gün sanırım çok ciddi seviye atlayacağız." dedi.

Oyunun yeni sezonda ilk temsilinin Anadolu'nun kalbi Ankara'da yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut da "Bu oyunun burada sahnelenmesi KKTC İle Türkiye arasındaki yoğun ve özel ilişkinin bir yansımasıdır. Bir ülke sanatçılarının bir başka ülkede bu tür kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirmesi kanımca çağdaşlığın, medeniyetin bir göstergesidir" diye konuştu.
İzleyenlerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda Lefkoşe Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Ortopedik Özürlüler Derneği, Başkan Yaşar'a konukseverliği ve desteklerinden dolayı plaket verdi. Başkan Yaşar da Dernek Başkanı Günay Kibrit ve Lefkoşe Belediye Tiyatrosu adına Yaşar Ersoy'a birer plaket verdi. Tüm kadroya çiçek takdim eden Başkan Yaşar gecenin sonunda oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle Belediyesi perdelerini 'Tekerlek İzleri' ile açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER