CIFP ve EFPM'nin ortak kongresi Bakü'de başladı

CIFP ve EFPM'nin ortak kongresi Bakü'de başladı

Dünya Fair-Play Birliği (CIFP) ve Avrupa Fair-Play Birliği'nin (EFPM) Azerbaycan'da düzenlediği ortak kongresi başladı.

Başkent Bakü'de Park İn Otel'de ortak düzenlenen kongreyle fair play tarihinde bir ilk gerçekleştiren söz konusu birlikler, sporda ve toplumdaki evrensel değerlerin ve etik davranışların korunması yönünde çalışmaların artırılması, spor etkinlikleri zamanı meydana gelen olumsuz durumlarla mücadele etmek ve benzeri konuları amaçlıyor.

Söz konusu birliklerin 'Rekabetli sporda adaletli oyun' başlıklı kongresine, CIFP Başkanı Dr. Jenö Kamuti, EFPM Başkanı Christian Hinterberger, EFPM 2. Başkan Erdoğan Arıpınar ile birlikte ülke milli olimpiyat komiteleri temsilcileri ve çok sayıda davetliler katıldı. Çeşitli ülkelerden gelen uzmanlar tarafından konuşmaların yapılacağı toplantıda yapılan araştırmaların konusunda fikir alışverişi yapılacak.

Kongreye katılmak için Bakü'ye gelen CIFP üyesi ve EFPM 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, toplantıda Azerbaycan, Polonya, Çek Cumhuriyeti'nden seçilmiş temsilcilerin birer konuşma yapacağını söyledi. Arıpınar konuşmacıların, fair play, beden terbiyesi ve spor yaşamı hakkında bilgi vereceğini ifade etti.

Bakü'de iki gün devam edecek ortak kongre sonunda fair play ödüllerini takdim etmek üzere ödül töreni düzenlenecek.
CİHAN
<< Önceki Haber CIFP ve EFPM'nin ortak kongresi Bakü'de başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER