Yer altı çöp konteynerlerinin baca ve kapaklarını çaldılar

Yer altı çöp konteynerlerinin baca ve kapaklarını çaldılar

Bursa Nilüfer Belediyesi, kentin farklı mahallelerine yerleştirdiği yer altı çöp konteynerlerinin baca ve kapaklarının çalınması üzerine halktan bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Nilüfer Belediyesi, yer üstündeki çöp konteynerlerinde görülen çöp sularının sızması, kötü koku ve görüntüsü ile hijyenik olmayan durumları ortadan kaldırmak amacıyla yer altı çöp konteyneri uygulamasını başlattı. Belediyenin bu uygulamayı tüm mahallelere yaygınlaştırma çalışmaları sürerken ilginç bir gelişme yaşandı. Hırsızlar mahallelere yerleştirilen bazı çöp konteynerlerinin baca ve kapaklarını çaldı.

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, şimdiye kadar 13 yer altı çöp konteynerinin baca ve kapaklarının çalındığını belirterek, "Konteynerlere verilen zararın maliyeti çok büyük. Böyle bir duruma tanık olan vatandaşlar hemen 444 16 03 numaralı telefondan Nilüfer Belediyesi'ni arayarak bilgi verirlerse belediye hizmetinin zarar görmesinin de önüne geçmiş olurlar." dedi.

Yer altı çöp konteyneri uygulamasını Bursa'da ilk başlatan belediye olan Nilüfer Belediyesi, 2009 yılında başlattığı çalışmayı yaygınlaştırarak devam ettiriyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yer altı çöp konteynerlerinin baca ve kapaklarını çaldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER