1. Balkan Buluşması

1. Balkan Buluşması -Bulgaristan ve Yunanistanın aralarında bulunduğu 8 ülkeden gelen gazeteciler, Edirnede buluştu (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Bulgaristan ve Yunanistanın aralarında bulunduğu 8 ülkeden gelen gazeteciler, Edirnede buluştu.
     Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi (TÜ), Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciği ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) işbirliğiyle düzenlenen 1. Balkan Buluşmasına katılmak üzere Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistandan gelen gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtında düzenlenen törene katıldı.
     Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) Başkanı Ali Soydanın anıta çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün gazetecilerin haklarının yetersizliği nedeniyle sevinçle kutlanamadığını söyledi.
     1961 yılında verilen sendikal hakların son yıllarda çalışanların elinden alındığını ifade eden Karaca, Her 10 Ocakta kutladığımız bu günün, yeni yıllarda çalışanların haklarının verildiği günler olarak geçmesini bekliyoruz. Yazmış olduğu kitap yayınlanmadan cezaevinde bulunan gazetecilerin serbest bırakılmasını diliyoruz diye konuştu.
     TGD Başkanı Ali Soydan ise 1. Balkan Buluşması için 9 Balkan ülkesinden gazetecilerin Edirnede bulunduğunu belirterek, Diliyoruz ki bu bir başlangıç olur. Yıllar boyunca kan ve gözyaşına sahne olmuş Balkanlarda yalnızca güzellikler ve kültürel değişimler haber konusu olur şeklinde konuştu.
     Törene Basın, Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü, CHP Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay ve gazeteciler katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 1. Balkan Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER