1. Gevaş Turizm Festivali hazırlıkları başladı

1. Gevaş Turizm Festivali hazırlıkları başladı


VAN (A.A) - Gevaşta bu yıl ilki düzenlenecek olan Gevaş Turizm Festivali için hazırlıklar başladı.
     Gevaş İlçesi ve Köyleri Derneği, Gevaş Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, Yeşil Gevaş Derneği, Van İşadamları Derneği ve Gevaş Sesi Gazetesi tarafından oluşturulan Gevaş Platformu tarafından düzenlenecek 1. Gevaş Turizm Festivali, 25-26 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak.
     İlçenin doğası, yeşilliği, havası, suyu, Artos Dağı, Van Gölü, tarihi ve turistik mekanlarının tanıtılacağı festivalin 1. günü Akdamar Beldesi İskele Mahallesinde, 2. günse Gevaş Şehir Stadında gerçekleştirilecek.
     Festivalde, yarışmalar, halk oyunları ve halk konseri yer alırken, ilçe merkezinde bulunan vatandaşlar da araçlarla alana ücretsiz taşınacak.
     Gevaş Şehir Stadında festivalin 2. günündeyse, sünnet şöleni ve halk konseri yer alacak.
     Gevaş İlçesi ve Köyleri Derneği Başkanı Kadir Altıntaş, İstanbulda faaliyet gösteren derneğimiz görevi, bu festivalde İstanbuldaki Gevaşlılarla buradaki Gevaşlıları bir araya getirmektir. Bu etkinlikle halkın kaynaşmasını,ilçeyi tanıtmayı ve ilçenin hak ettiği konuma gelmesini amaçladıklarını ifade etti dedi.
     Tüm Gevaşlıların bu festivale sahip çıkması gerektiğini belirten Gevaş Sesi Gazetesi sahibi Yusuf İdiz ise, İlçemizde bir ilk olan bu festivalin her kesim tarafından desteklenmesi gerekir. Tarihi ve doğal güzelliklerle dolu olan ilçemizde maalesef bugüne kadar böyle bire etkinlik yapılamadı. Bizler ilçede bir festival yapılmasının şart olduğuna inandık ve kolları sıvadık. Buradaki amaç ilçenin tanıtılması, iş dünyasını buraya taşımak ve burada istihdam oluşturmak diye konuştu.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 1. Gevaş Turizm Festivali hazırlıkları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER