14 bin çocuk 14 bin fidan

14 bin çocuk 14 bin fidan projesi


BARTIN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca korunma ve bakım altında tutulan çocuklara Hatıra Ormanı yaptırılması için düzenlenen 14 bin çocuk 14 bin fidan projesi kapsamında Bartında ilk fidanlar dikildi.
     Üzerlerinde çocukların isimleri yazılı levhalarla beraber 160 fidanın dikildiği programda açıklama yapan Bartın Valisi Bülent Savur, Bakım altında bulunan çocuklarımızın koruyucu aileler vasıtasıyla aile ortamlarında yetiştirilmesi sağlıklı bir gelecek için önemli olan bir husus dedi.
     Savur, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yönetimi altındaki kuruluşlarda yaklaşık 14 bin koruma ve bakım altında çocuk olduğunu dile getirerek, Bakanlığın bu konuya dikkat çekmek ve bu konuda toplumda bir duyarlılık oluşturabilmek için 14 bin çocuk 14 bin fidan projesini hayata geçirdiğini belirtti.
     14 bin çocuğun aslında 14 bin fidan olduğunu vurgulayan Savur, konuşmasına şöyle devam etti:
     Bizler 14 bin fidan adına, 14 bin fidan dikeceğiz. Tabi ki bu çocuklarımızın toplum tarafından dikkate alınması, hatta korumaya alınarak koruyucu aileler vasıtasıyla aile ortamlarında yetiştirilmesi sağlıklı bir gelecek için önemli olan bir husus. Ayrıca bu konuda da çeşitli projeler var ve bu projeler de yürüyor, yürütülecek
    
     Muhabir: Kasım sakallı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 14 bin çocuk 14 bin fidan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER