16 Ocak Basın Onur Günü

16 Ocak Basın Onur Günü -Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yıldız: Kocaelinin önemini ve Atatürkün basına verdiği değeri de ortaya koyma açısından 16 Ocak önemli bir gündür


KOCAELİ (A.A) - Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, Kocaelinin önemini ve Atatürkün basına verdiği değeri de ortaya koyma açısından 16 Ocak önemli bir gündür dedi.
     Atatürkün İzmitte düzenlediği ilk basın toplantısının yıl dönümü olan 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle kutlama mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hayatında ilk ve son basın toplantısını 16 Ocak 1923te düzenlediğini dile getiren Yıldız Atatürkün basına verdiği değeri de ortaya koyma açısından 16 Ocak önemli bir gündür. Türk Basın tarihine onur günü olarak geçen bu basın toplantısının 1923 yılı Cumhuriyetimizin kuruluş yılı olması açısından da dünya kamuoyuna anlamlı bir mesaj olmuştur ifadelerini kullandı.
     Yıldız, mesajında şunları kaydetti,
     Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürkün İzmitte yaptığı ilk basın toplantısının da haklı gururunu taşıyor, şehrimizde görev yapan tüm basın mensuplarının ve ülkemiz basın mensuplarının 16 Ocak Basın Onur Gününü kutluyor, çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 16 Ocak Basın Onur Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER