16 Ocak Basın Onur Günü

16 Ocak Basın Onur Günü -Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün ilk kez 16 Ocak 1923te Kocaelide düzenlediği basın toplantısının 90. yılı dolayısıyla tören düzenlendi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün ilk kez 16 Ocak 1923te Kocaelide düzenlediği basın toplantısının 90. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.
     Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, Kocaeli Gazeteciler Cemiyetince Kasr-ı Hümayunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu günün Kocaelinin tarihte de önemli bir kent olduğunu gösterdiğini belirterek, Kocaelinin Kurtuluş Savaşı mücadelesinin yürütülmesi için büyük kahramanlıklar gösterdiğini kaydetti.
     Kocaelinin, Kurtuluş Savaşına katkı sağlayan, halkı organize eden, direnişi güçlendiren ve direnişin sonuç almasını sağlayan çok önemli kişiler yetiştirdiğini ifade eden Pekdemir, kentin Kurtuluş Savaşına gereken her türlü imkanı sağladığını, Mustafa Kemal Atatürkün de yaptığı çalışmalarda Kocaelinin bu özelliklerini dikkate aldığını söyledi.
     Pekdemir, özellikle Atatürkün Kurtuluş Savaşı devam ederken Anadolu Ajansını kurması ve basının savaş dönemindeki yerini ve önemini vurgulamasının, onun basına verdiği değerin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirterek, basının, Mustafa Kemal Atatürkün ilk kez 16 Ocak 1923de Kocaelide düzenlediği basın toplantısını kutlamasının bu nedenle önemli olduğunu vurguladı.
     Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca da Kocaelide Türkiyenin en çok satan gazetelerinden daha fazla tirajı olan yerel basının bulunduğunu anlatarak, bunun övgü verici bir durum olduğunu ifade etti.
     Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz da 90 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Cumhuriyetin kuruluşundan 9 ay önce Kasr-ı Hümayunda basın mensuplarıyla bir araya geldiğini belirterek, Türkiyenin geleceğiyle ilgili önemli görüşmelerin Kasr-ı Hümayunda yapıldığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından, 90 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ile gazetecilerin bir araya geldiği salonda sembolik olarak basın toplantısı düzenlendi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş - Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 16 Ocak Basın Onur Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER