18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


BARTIN (A.A) - Bartında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören ve anma programı düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki törende Bartın Valisi Bülent Savur, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı ve Şehit Aileleri Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Garnizon Komutanlığı Deniz Güverte Yüzbaşı Bülent Sarı, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşlarının Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşlarının bütün zorluklara ve engellemelere rağmen verdikleri büyük mücadelenin çıkış noktası olduğunu söyledi.
     18 Martın Türk kahramanlığının akıllara durgunluk verdiği bir gün olduğunu belirten Sarı, 18 Mart destanların destanı, Türkün şanlı destanıdır. Bugün, evladını Vatanına kurban olsun diyerek kına yakıp askere gönderen anaların ve babaların günüdür. Bugün güzel yurdumuzun her köşesinde, her koşulda hizmet aşkıyla görev yaparken, şehit olan askerimizin, polisimizin, öğretmenimizin, doktorumuzun, hemşiremizin günüdür. Şehitler günüdür diye konuştu.
     Şehitlikte düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Vali Savur, şeref defterini imzaladı.
     İhtiram mangası atışının ardından, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı, Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
     Kültür Merkezindeki anma programında da Biz değil miydik- projesi kapsamında sergi açılışı, belgesel gösterimi, kitap dağıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı-Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER