18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü - Kastamonunun ilçelerinde tören ve anma programları düzenlendi


KASTAMONU (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla, Kastamonunun ilçelerinde tören ve anma programları düzenlendi.
     İneboluda Atatürk Anıtında düzenlenen törende, protokol üyeleri tarafından çelenklerin koyulurken, saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu.
     İnebolu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Yağız, Türk Ocağı salonunda düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, Çanakkale zaferinin, sabır ve iman gücünün dönemin süper güçlerine galip geldiği, mananın maddeye üstünlüğünü ortaya koyan büyük bir zafer örneği olduğunu söyledi.
     Programda öğrenciler tarafından şiirler okunurken, oratoryo gösterisi sunuldu.
     Çanakkale Türküsünün seslendirilmesinin ardından sahnelenen Çanakkaleden Havadis Var adlı tiyatro oyunuyla program sona erdi.
     Programa, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Halil Aydemir, Belediye Başkanı Engin Uzuner, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Abana ve Bozkurt-
    
     Bozkurt ve Abana ilçeleri, iki ilçe sınırında bulunan 700 Yıl Şehitler ve Gaziler Anıtında ortak bir tören düzenlendi.
     Törene, Bozkurt Kaymakamı ve Abana Kaymakam vekili Hayrettin Çiçek, Bozkurt Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Fikret Dinç, Abana Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Necmi Öcal, Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, şehit ve gazi yakınları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
     Bozkurt ilçe Jandarma komutanlığında görevli Jandarma Kıdemli Çavuş Mustafa Evecenin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Bozkurt ve Abana Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.
     Törende, şehit ve gazi yakınlarına protokol tarafından hediyeler verildi.
    
     -Tosya-
    
     Tosya Cumhuriyet Meydanında, düzenlenen törene, Kastamonu Vali Yardımcısı ve Tosya Kaymakam Vekili Hasan Erkal, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Himmet Polat, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, protokol üyeleri, gaziler, şehit aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Törende, Kaymakam Vekili Erkal, Jandarma Komutanı Polat, Belediye Başkanı Şahin tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Protokol üyelerinin Tosya Şehitliğini ziyaretinde, Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
     Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Tosya Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen anma programında ise öğrenciler tarafından, Mehmet Toprak Oldu isimli şiir okundu.
     Program, Çanakkale Zaferi türküsünün seslendirilmesi, Şehidin Son Duası isimli tiyatro ve Çanakkale konulu gölge oyunlarının sahnelenmesiyle sona erdi.
    
     -Hanönü-
    
     Atatürk Meydanındaki törene, Kaymakam Mustan Barış İşler, Hanönü Belediye Başkanı Şükrü Özün, Emniyet Amiri Durhasan Güngör, daire müdürleri, Kore ve Kıbrıs Gazileri, askeri personel, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Törende, protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
     Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonundaki anma programında, Hanönü Çok Programlı Lisesi Müdürü Fatih Özbay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
     Şiir ve türkülerin okunmasının ardından, Slayt gösterisi yapıldı.
     Düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında birinci olanlara, İlçe Kaymakamı Mustan Barış İşler tarafından ödülleri verildi.
     Programın ardında, Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.
    
     -Pınarbaşı-
    
     Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin akabinde, Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu müsamere salonunda anma programı düzenlendi.
     Programa, Kaymakam Ömer Faruk İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Özkan Akbulut, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Pınarbaşılı şehit aileleri, gaziler, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
     Program öğrenciler tarafından hazırlanan Şehidime Mektup isimli tiyatro gösterisinin ardından, okul korosu tarafından Çanakkale türküsü seslendirildi.
     Düzenlenen yarışmada, şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER