19 Eylül Gazileri Anma Günü

19 Eylül Gazileri Anma Günü -AK Parti Adana Milletvekili Gürkan: -Savaş meydanında bir uzvunu kaybeden ve bu eksikliği bir ömür boyu bir madalya olarak taşıyan gazilerimizi bizler de toplumumuzun birer madalyası olarak görmekteyi


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Savaş meydanında bir uzvunu kaybeden ve bu eksikliği bir ömür boyu bir madalya olarak taşıyan gazilerimizi bizler de toplumumuzun birer madalyası olarak görmekteyiz ifadesini kullandı.
     Gürkan, 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye topraklarının bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca daima hedef haline geldiğini belirterek, tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Türk milletinin, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı, binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bildiğini kaydetti.
     Gazileri ve şehitleri her gün şükran ve minnetle andıklarını ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:
     Savaş meydanında bir uzvunu kaybeden ve bu eksikliği bir ömür boyu bir madalya olarak taşıyan gazilerimizi bizler de toplumumuzun birer madalyası olarak görmekteyiz. Gazilerimiz vatan sevgisinin ve fedakarlığın en büyük örneğidir. Vatan için bir parçanı feda etmekten daha yüce ne olabilir. Bizler de şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına gereken saygıyı göstermekte, şehit yakınlarımız ile gazilerimizin hak ettikleri şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için gereken kanuni düzenlemeleri yapmaktayız. Özellikle son dönemde bu konuda çok büyük mesafeler kat edildi ve birçok yeni haklar sağlandı. Tüm bu çalışmalara rağmen, dünyalar bağışlansa da aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarına bir şey yapabildik diyemeyiz. Ama şunu diyebiliriz ki; bize emanet olarak bıraktıkları bu vatan için bizler de gereken her özveriyi yerine getireceğiz. Bu aziz vatanının her karış toprağına hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu cennet vatanda gözü olanların, hain emellerini ve oyunlarını boşa çıkaracak ve bu şer odaklarına hak ettikleri karşılık, misliyle verilecektir.
    
     Muhabir: Adana / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 19 Eylül Gazileri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER