19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline doğru -Festival kapsamında dünya sinemasından seçkin örneklerin seyirciyle buluşacağı bildirildi


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivalinin, dünya sinemasının seçkin örneklerinin seyirciyle buluşacağı belirtildi.
     Altın Koza düzenleme komitesinden yapılan açıklamaya göre, Michael Hanekenin, Cannes Film Festivalinde büyük ödül Altın Palmiyeyi kazanan filmi Aşk (Amour) festivalde sanatseverlerle buluşacak.
     Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva ve Isabelle Huppertin önemli rollerini paylaştığı film, yıllarını birlikte geçirmiş yaşlı bir çiftin, dokunaklı hikayesini anlatıyor.
     İranlı Abbas Kiarostaminin Japonyada çektiği yeni filmi Sevmek Gibi (Like Someone in Love) Türkiyede ilk kez Adanada izleyiciyle buluşacak.
     Festival kapsamında gösterilecek diğer filmler ve yönetmenleri şöyle:
     Julian Roman Pölslerin Duvar (The Wall), Lucas Belvauxın 38 Şahit (38 Witnesses), Rufus Norrisin Koşulsuz Sevgi (Broken), Mark Webberin Aşkın Sonu (The End of Love), Adolfo Borinaga Alix Jrin Bir Balık Masalı (Fable of the Fish), Boudewijn Koolenin Kauwboy, Cedric Jimenezin Paris Gözaltında (Paris Under Watch), Sakari Kirjavainenin Sessizlik (Silence), Nic Balthazarın Hayatımın Kararı (Time of My Life), Andres Woodun Violeta Cennete Gitti (Violeta Went to Heaven), Angelos Abazoglounun Mustafanın Tatlı Rüyaları (Mustafas Sweet Dreams), Joel Fendelmanın David, İtalyan Taviani biraderlerin Sezar Ölmeli (Caesar Must Die).
     Bu arada, çocuklar için de Le Point dergisinin Yılın en yaratıcı ve şiirsel filmlerinden biri olarak nitelediği Mutluluğa Boya Beni (Le Tableau) filmi de gösterim programında yer alacak.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER