2. Keban Su ve Alabalık Festivali

2. Keban Su ve Alabalık Festivali -Festival kapsamında Keban Baraj Gölü üzerinde jet ski ve flyboard gösterileri sunuldu


ELAZIĞ (A.A) - Keban ilçesinde bu yıl 2ncisi düzenlenen Su ve Alabalık Festivali kapsamında Keban Baraj Gölü üzerinde jet ski ve flyboard gösterileri sunuldu.
     Keban Kaymakamlığı tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan proje çerçevesinde Keban Baraj Gölü üzerine kurulan yarı olimpik yüzme havuzu, Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Keban Kaymakamı Ahmet Arık, Belediye Başkanı Hadi Turan ve diğer yetkililer tarafından açıldı.
     Açılışın ardından festival için İstanbuldan gelen bir ekip, Keban Baraj Gölü üzerinde jet ski (su kızağı) ve flyboard gösterileri sundu. Suyun üzerinde şov yapan ekip, izleyenlerden alkış aldı. Gölde ayrıca 10 takımın katılımıyla kano yarışması da düzenlendi.
     Çeşitli yarışmaların yapıldığı festivalde, Keban Alabalık A.Ş. tarafından yaklaşık 3 bin kişiye ekmek arası balık dağıtıldı. Festival etkinlikleri, sanatçılar Latif Doğan ve Yudumun vereceği konserle sona erecek.
     İspanya ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerindeki plajların gözde sporu flyboard, izleyenlerin ilgisini çekiyor. Su kızağının arkasındaki hortumun diğer ucuna flyboard yapan kişi bağlanıyor. Su kızağı denizde yol alırken içine dolan su, hortumun diğer ucundan basınçla çıkıyor ve flyboard yapan kişiyi yükseğe çıkartıyor.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 2. Keban Su ve Alabalık Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER