24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları


GAZİANTEP (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, öğretmenliğin büyük fedakarlık gerektiren onurlu bir meslek olduğunu bildirdi.
     Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kendisinin Milli Eğitim Bakanlığında Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak yedi yıl süresince öğretmenlerle birlikte çalıştığını belirtti. HKÜnün kaliteli eğitim odaklı bir üniversite olduğunu aktaran Özdemir,Geleceğin güçlü Türkiyesini öğretmenlerle birlikte yetiştirdiğimiz gençlerimiz inşa edecek; ülkemize ve dünyaya barış ve huzur getirecekler ifadelerini kullandı.
     Prof.Dr. Özdemir, şunları kaydetti:
     Öğretmenlik mesleği büyük fedakarlık gerektiren onurlu bir meslektir. Mesleğimizin onur ve şerefinin tanığı tarihtir. Tarihin en büyük öğretmenlerinden sayılan Konfüçyüsten bu yana öğretmenlik hep kutsal bir meslek olarak görülmüş; öğretmenler ise başta öğrencileri ve aydınlattıkları toplum olmak üzere saygı ile anılmışlardır.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu öğretmenleri ziyaret etti
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu günün anısına öğretmenlere çiçek takdim etti. Başkan Tahmazoğlu ayrıca öğretmenler günü nedeniyle ilçe genelindeki 186 okula belediye olarak çiçek gönderdiklerini aktardı.
     Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesinde yapılan ve eğitim öğretime açılan Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulunu ziyaretinde öğretmenlerin sorularını da cevaplayan Tahmazoğlu şunları dile getirdi:
     Bizi yetiştiren, eğiten ve öğreten geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişiminde ve eğitiminde büyük rol oynayan öğretmenlerimizin değeri Hz. Alinin Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözünden anlaşılmaktadır. Bizlerde öğretmenlerimizi yılda bir kez değil her zaman hatırlıyoruz
     Başkan Tahmazoğlu daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
    
     -Polisler öğretmenleri unutmadı
    
     Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri emekli öğretmeni ziyaret etti.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Toplum Destekli Büro Amirliğine bağlı polisler 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Güvenevler Mahallesinde ikamet eden ve kanser tedavisi gören 70 yaşındaki emekli öğretmen Mecit Sönmez evinde ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sönmez, emekli olduğu günden bu yana hiç kimsenin kendisini ziyaret etmediğini belirterek, çok mutlu olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER