25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü -Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın: Kadına şiddetin sonlanması için devlet ve toplum birlikte çalışmalıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla bir araya geldi.
     Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın, dünyanın bir çok ülkesinde kadınların değişik şekillerde şiddete maruz kaldığını söyledi.
     Toplumun en korumasız ve en zayıf kesimini kadınların oluşturduğunu, bu yüzden şiddetin ilk hedefi olduğuna işaret eden Yalçın, Şiddet yalnızca bedenlere zarar vermiyor. Kadınların öz güvenini, hak arama mücadele ve arzusunu da zayıflatıyor veya yok ediyor dedi.
     Dünya üzerindeki kadınların yarısının eşlerinden şiddet gördüğünü, bir kısmının da öldürüldüğünü savunan Yalçın, Türkiyede bu durum daha vahimdir. Bizler, Türkiyede yüzde 95i şiddet gören kadınlarız. Bizler Adanada sokak ortasında polislerin gözü önünde bıçaklanan kadınız. Bizler namus cinayetleri adı altında yaşamını yitiren yüzlerce sessiz kadınız. Bizler Ayşeyiz, Öznuruz ve pek çok şiddete maruz kalmış bıçaklanmış, öldürülmüş kadınlarız diye konuştu.
     Yalçının konuşmasının ardından, bir grup öğrenci tarafından kadına şiddet konulu pantomim gösterisi yapıldı. Etkinliği, kadınlar meclisi ve kadın platform üyesi kadınların yanı sıra ile alışveriş merkezine gelen vatandaşlar da izledi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER