28 Şubat Süreci ve Sonrası konferansı

28 Şubat Süreci ve Sonrası konferansı -Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tekin: Biz milli iradenin savunusunu yapıyoruz. Ülkemizde milletin iradesinin hakim olduğu bir yapı istiyoruz


SİVAS (A.A) - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Biz milli iradenin savunusunu yapıyoruz. Ülkemizde milletin iradesinin hakim olduğu bir yapı istiyoruz dedi.
     Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Öğrenci Konseyi ve Gençlik Merkezi Kulübünün işbirliğinde organize edilen 28 Şubat Süreci ve Sonrası konulu konferansa katılan Tekin, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. O sürecin kendilerinde bir travma oluşturduğunu vurgulayan Tekin, bu olaylara karşı durulması gerektiğini anlatmak için bu konferansın düzenlendiğini belirtti.
     Türkiyenin yaşadığı diğer darbelere de değinen Tekin, Yaşadıklarımızı çok çabuk unutuyoruz. Unuttuğumuz için de bu tür darbelerle yüz yüze kalıyoruz. Hiç sormuyoruz, neden 10 yılda bir Türkiyede darbe oluyor. Darbeyi yapanlar kadar darbeye maruz kalanlar, yani bizler de suçluyuz. Sizlere karşı bu tür olaylar yapıldığı zaman siz karşı durmayı bilin, karşı durun diye konuştu.
     Darbeler karşısında topyekün bir karşı çıkışın olmadığını dile getiren Tekin, şunları kaydetti:
     Darbe 2007 sürecinde bir kez daha sahneye çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale ettiler. O iradeye karşı bu sefer oldukça sağduyulu imtihan verdik. 2007 seçimlerinde milli iradeyi hiçe sayan kişilere verebileceğimiz dersi verdik ve demokratik bir karşı çıkış ortaya koyduk. Bu darbeleri yapanlar, sivil toplum örgütlerini, üniversiteleri, sıradan seçmenleri, sendikaları ve aklınıza gelebilecek bütün toplumsal iktidar odaklarını karşılarına alıyorlar. Yani herkes bu darbelerin mağdurlarıdır. Darbeleri yapanlar sadece hükümetlerden rahatsız oldukları için yapmazlar, bütün bu toplumsal yapılardan rahatsız oldukları için yaparlar. 28 Şubat sadece Refah Partisine yapılmış bir darbe değildir. Ben Refah Partisine oy vermedim, beni ilgilendirmez diyemezsiniz, mutlaka bu darbenin muhataplarından birisinizdir.
    
     -Bu tür olaylarla karşılaşmamak için uyanık olmalıyız-
    
     Ülkenin darbelerden ekonomik olarak etkilediğine dikkati çeken Tekin, herkesin hala Acaba Türkiyede darbe olur mu- düşüncesiyle yaşadığını ifade etti.
     Yusuf Tekin, darbelere karşı tedbir almak gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
     Bu tür olaylarla karşılaşmamak için hepimiz çok uyanık, çok dikkatli olmalıyız. Biz milli iradenin savunusunu yapıyoruz. Ülkemizde milletin iradesinin hakim olduğu bir yapı istiyoruz. Kendi geleceğimizi kendimizin belirlemesi lazım. İşte bunların da olabilmesi için bu yapıların olmaması gerekiyor. Türkiyenin bir daha böyle bir süreci yaşamamasını temenni ediyorum.
     CÜ Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansta, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ve Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de 28 Şubat süreci hakkındaki görüşlerini aktardı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 28 Şubat Süreci ve Sonrası konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER