3. Geleneksel Trakya Turizm konferansı

3. Geleneksel Trakya Turizm konferansı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelide 3. Geleneksel Trakya Turizm konferansı düzenlendi.
     Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Kırklarelinin turizm yatırımları bakımından Edirne ve Tekirdağdan çok gerilerde olduğunu söyledi.
     Kırklarelinin konaklama yatak kapasitesinin çok düşük olduğunu belirten Vali Yaman, 6 otobüs turisti Kırklarelide misafir etmeye yer olmadığını bildirdi.
     Kırklareline yatırımcıları beklediklerini ifade eden Vali Yaman, Yatak kapasitemiz ne kadar az olursa yerli ve yabancı turistte o kadar az olur. Kırklarelinin yaklaşık 170 yatak kapasitesi var. Bu da hemen hemen 5 otobüs turiste tekabül ediyor. Yani 6 otobüs turist gelse ağırlamaya yerimiz yok. Kırklarelide otel sayılarını arttırmaya çalışıyoruz şeklinde konuştu.
     Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç da Kırklarelinin gelişmesi ve büyümesi için turizmin etkin ve doğru biçimde kullanılması gerektiğini belirtti.
     Daha sonra Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 3. Geleneksel Trakya Turizm konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER