4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu

4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu -Yazıcıoğlu anısına düzenlenen bisiklet turu kapsamında 80 kilometrelik Hafik yol yarışı yapıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


SİVAS (A.A) - Sivasta merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turunun ikinci etabında 80 kilometrelik parkurda yol yarışı yapıldı.
     Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun işbirliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas Valiliği, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen bisiklet turunun ikinci etabı, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde start aldı.
     Belediye Başkan Vekili Orhan Demirokun verdiği starla başlayan 80 kilometrelik Hafik yol yarışı, İnönü Bulvarı-Dört İşletme Kavşağı-Kayseri Caddesi-Çevre Yolu ve Hafik ilçesi arasında yapıldı.
     Yarışta, Kocaeli Brisaspordan Sefa Bülbül birinci, Çorum Belediyespordan Mehmet Feyzullah Doğrusöz ikinci, Konya Özel İdarespordan Sedat Koç üçüncü oldu.
     Etap sonunda sarı mayoyu (lider) Kocaeli Brisaspordan Muhammed Ali Özçelik, mavi mayoyu (en iyi sprinter) Konya Özel İdarespordan Vedat Koç, kırmızı mayoyu (en iyi tırmanıcı) ise Sivas 4 Eylül Belediyespordan Cebrail Şeker aldı.
     Yarışlarda dereceye giren sporcuların madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç verdi.
     Bisiklet turunun 3. etabında yarın Çayboyu kriteryum yarışı ile halk yarışı yapılacak.
     Belediye Başkan Vekili Demirok, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılan bisiklet yarışlarının Türkiyenin en büyük organizasyonlarından biri olduğunu belirterek, bu yarışların kente her konuda önemli katkıları bulunduğunu söyledi.
     Demirok, önümüzdeki yıllarda güçlü sponsorlar bulmaları halinde yarışlara daha fazla katılımın sağlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER