4/Cli personele döner sermaye hakkı

4/Cli personele döner sermaye hakkı -Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Bozan: -Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesi, 4/C statüsünde çalışan üyemizin açtığı davada, döner sermaye alması yönünde karar vermiştir (Fotoğrafl


ADIYAMAN (A.A) - Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Abdulkadir Bozan, Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesinin, 4/C statüsünde çalışan üyelerinin açtığı davada, döner sermaye alması yönünde karar verdiğini belirtti.
     Bozan, yaptığı yazılı açıklamada, Gerger ilçesinde 4/C statüsünde çalışan Ebubekir Düzenin döner sermaye gelirinden faydalanmak amacıyla Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesine açtığı davayı kazandığını bildirdi. Sendika olarak bir ilke imza attıklarını vurgulayan Bozan, şunları kaydetti:
     Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesi, 4/C statüsünde çalışan üyemizin açtığı davada, döner sermaye alması yönünde karar vermiştir. Mahkeme ayrıca asli ve sürekli bir kamu hizmeti görmekle görevlendirilen 4/Cli personelin dört istihdam şekli içerisinde ancak memur statüsünde kabul edilmesi gerektiği ve atanma şekli diğer memurlara göre farklı olmakla birlikte, 4/Cli personelin de memur statüsünde kabul edilerek, memurlara tanınan aynı özlük haklarından faydalanmasının hakkaniyete uygun olacağı ve dolayısıyla döner sermaye gelirlerinin elde edilmesinde asil görevli ile aynı oranda katkı sağlamaları nedeniyle de 4/Cli sözleşmeli personele ek ödeme yapılması gerektiği açıktır kararına varmıştır. Bu karar bir ilk olmaktadır ve 4/Clilerin de kadroya alınması noktasında çok önemli bir aşama teşkil etmektedir.
     Hükümetin yürüttüğü kadro çalışmasına 4/Cli çalışanların da dahil edilmesini isteyen Bozan, bu konudaki mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini aktardı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 4/Cli personele döner sermaye hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER