6. Kafkas Diasporası Yılın En İyileri

6. Kafkas Diasporası Yılın En İyileri Ödül Töreni -Antakya Kafkas Kültür Derneği, www.kafkasdiasporası.com ve Antakya Belediyesinin katkılarıyla Yılın En İyileri Ödül Töreni düzenlendi


HATAY (A.A) - Antakya Kafkas Kültür Derneği, www.kafkasdiasporası.com ve Antakya Belediyesinin katkılarıyla Yılın En İyileri Ödül Töreni düzenlendi.
     Antakya Ottoman Otelde gerçekleştirilen törende konuşan www.kafkasdiasporası.comun genel yayın yönetmeni Oğuz Berk, Anadolu coğrafyasına 150 yıl önce gelen Çerkezlerin, bu toprakların hep bölünmez bütünlüğünün savunucuları olduklarını söyledi.
     Yaklaşık 2 milyon Çerkeze kucak açan Anadoluda Çerkezlerin ülkenin varlığı için canlarını ortaya koyabildiklerini dile getiren Berk, Hataylıların, Suriyede devam eden insanlık dramında olağanüstü misafirperverlik gösterdiğini vurguladı.
     Türkiyenin son yıllarda önemli değişimler yaşadığını ifade eden Berk, Ekonomik, siyasi, demokrasi ve insan hakları açısından muasır medeniyet seviyesini yakalama ve geçme adına gösterilen bu gayretleri önemsiyor ve daha gelişmesini arzu ediyoruz. Türkiyede birbirimizi anladıkça ve saygı gösterdikçe demokrasimiz daha da gelişecektir dedi.
     Berk, bu anlamda her türlü demokratik gelişmenin yanında olurken, Türkiyenin bölünmez bütünlüğünü sonuna kadar savunduklarını ve savunacaklarını bir kez daha ifade etmek istediğini kaydetti.
     Konuşmanın ardından Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaşa geleneksel Kafkas kalpağı ve mızrağı takdim edildi.
     Daha sonra jüri üyeleri tarafından belirlenen kişilere ödülleri verildi.
     Törende, Kafkas Diasporası Yılın özel ödülü Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraza, Yılın belediye başkanı ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğluna, Yılın iş adamı ödülü Yakup Karhana, Yılın sporcusu ödülü Nagihan Malkoça, Yılın gazetecisi ödülü Cevdet Yıldıza verildi. Ayrıca törene katılamayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Yılın siyasetçisi seçildi.
     Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba ve TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam Onur ödülüne, Hava Karadaş, Yılın sanatçısı, yazar, yapımcı ve senarist merhume Meral Okay Yılın kültür adamı ödülüne layık görüldü.
    
     Muhabir: Salim Taş/Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 6. Kafkas Diasporası Yılın En İyileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER