7den 70e Siirt Okuyor kampanyası

7den 70e Siirt Okuyor kampanyası


SİİRT (A.A) - Siirtte düzenlenen 7den 70e Siirt Okuyor kampanyası kapsamında öğretmenler arasında yarışma yapıldı.
     Valilikçe yürütülen kampanya kapsamında Özel Celal Değer İlköğretim Okulunca düzenlenen bilgi yarışması öncesinde bir konuşma yapan Vali Ahmet Aydın, eğitimde sevginin önemli olduğunu belirterek, buna en güzel örneğin İbrahim Hakkı Hazretleri ile hocası İsmail Fakirullah olduğunu söyledi.
     İbrahim Hakkının yetişmesine vesile olan hocası İsmail Fakirullah ile arasındaki sevginin örnek olması gerektiğini ifade eden Aydın, Bu nedenle İsmail Fakirullah en büyük eserim İbrahim Hakkıdır diyebilmiştir dedi.
     Okul müdürü Şeref Aydur, kampanya kapsamında Siirtte Türkiye ortalamasının 30-40 katı kadar kitabın okunmasının hedeflendiğini söyledi.
     Yarışma nedeniyle Siirte gelen eğitimci yazar Ahmet Maraşlı da herkesin çocuğunu iyi yetiştirmesi gerektiğini ifade ederek, Bunu gerçekten isteyenler çocukları için her türlü fedakarlığı üstlenen ve örnek olanlardır diye konuştu.
     Daha sonra gerçekleştirilen yarışmada 243 öğretmen, eğitimci yazar Maraşlının Okumayı Sevdirme Projesi adlı kitabından hazırlanan 40 soruyu cevaplandırdı.
     Bazı öğretmenlerin eşit puan alması nedeniyle en iyi dereceyi alan 17 öğretmene birer tablet bilgisayar ve valilik tarafından da takdirname verildi. İlk üçe giren öğretmenler ise altın ile ödüllendirildi.
     Daha sonra yazar Maraşlı, valilik tarafından satın alınan 200 kitabını öğretmenler için imzaladı.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 7den 70e Siirt Okuyor kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER