AA Yönetim Kurulundan Vali Ayvaza ziyaret

AA Yönetim Kurulundan Vali Ayvaza ziyaret -AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk ile yönetim kurulu üyeleri, Vali Ayvaz ve Belediye Başkanı Ayanoğlunu ziyaret etti


MARDİN (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü Başkanı Kemal Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlunu ziyaret etti.
     Öztürk, AA Yönetim Kurulu üyeleri ve AA Diyarbakır Bölge Müdürü Behçet Güngör, Vali Ayvazı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
     Burada, AAnın 100. yıl vizyonu kapsamında 3 dilde yayına başladıklarını kaydeden Öztürk, bunlardan birinin Arapça olduğunu, Orta Doğudaki bütün medyaya gazetelere, televizyonlara Arapça haber servisi yaptıklarını bildirdi.
     Dolaysıyla sizin buradaki bir haber Arap gazete ve televizyonlarında yayınlanma potansiyeli taşıyor diyen Öztürk, Arap kültürünün varlığı ve tarihi özelliği nedeniyle AAda çıkacak bir haberin Arapçasını da yayınlayacağız. Bu haberler çıkacak. İnşallah böyle bir faydası olacak ifadelerini kullandı.
     Vali Ayvaz da AAnın haber ve iletişim alanında ülkenin ana, diğer kanalların da ince damarı olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Toplardamar atardamar gibi... AA en büyük memnuniyetimiz, tarafsız haber veriyor. Bazen medyadan sıkıntı duyduğumuz zamanlar oluyor. Bir muhabir ile telefonla biz konuştuğumuz zaman diğer ajansları kastediyorum. Görsel medya özellikle, Vali beyle konuştum diye kendisi de yorumunu katarak tamamen aksi bir istikamette bir haber çıkarabiliyor. Bunun çok örnekleri oldu. Geçende mesela 30 yıllık bir yazı vardı dağda. Yazının görünümü baya kötüleşmişti. Biz üzerine ay yıldız yaparak daha da güzelleştirdik. Yazıyı silerken neredeyse bizi idam sehpasına oturttular. Adamlar sansasyon olsun diye çevirerek yazıyorlar. Basından tek istediğimiz haberlerin doğru verilmesidir. Bir yorum yapılacaksa bize sorularak, net bir bilgi alınarak, biz sadece bilgilendirelim. Yoksa basın özgür. Şöyle yazın, böyle yazın deme hakkımız yok. Sadece onları bilgilendirelim, daha sonra yazsınlar.
    
     -Ayanoğluna ziyaret-
    
     Öztürk ve beraberindekiler, daha sonra Belediye Başkanı Ayanoğlunu makamında ziyaret etti. Öztürk, Mardinin tarihi evleri, yapıları, kültürü, yemekleri, dili Türkiyenin göz bebeği olduğunu kaydetti.
     Bu açıdan burada bizim önemli bir haber potansiyelimiz var. Bu potansiyel, uluslararası haber olabilir diyen Öztürk, şöyle devam etti:
     Arapça yayın yapıyoruz. Burada da Arap dili kullanan epey bir kesim var. Ayrıca, Orta Doğunun da ilgilenebileceği bir yer burası. Orta Doğuya Arapça, Balkanlara Boşnakça, Kafkaslara Rusça yayın yapabiliyoruz ya da herkese İngilizce yayın yapabiliyoruz. Düşünün ki Orta Doğuda Fasdan Lübnana kadar olan bölgenin tamamındaki gazete ve televizyonlar sizinle ilgili bir haberi okuyabilecekler. Mardindeki tarihi bir eserin hikayesini anlattığınızda o bütün Orta Doğu medyasına gidebilecek. Orta Doğu medyasında Mardin ile ilgili bir haber çıkmış olacak. Yani artık uluslararası bir ajansın ofisi var Mardinde, böyle hesap edeceksiniz. Bizim arkadaşlarımızla kuracağınız ilişkide de bunu hesap ederek, haber yaptıracaksınız. Hepsini göremeyebiliriz ama siz belediye olarak buradaki bir etkinliğin uluslararası kısmını iyi planlarsanız medya sorununuz yok şu anda. Uluslararası medya sorunu kalmadı. Dolayısıyla turizm açısından önemli bir fırsat. Türkiyenin tanıtımı için de önemli bir kapı Mardin. Bizim için yerelden uluslararası medya sektöre açılan AAnın önem verdiği bir bölgede bulunuyorsunuz.
    
     -AAyı seviyor ve önemsiyoruz-
    
     Ayanoğlu da Mardin Ofisinin hayırlı olmasını, güzel, sevindirici ve mutluluk verici haberler yapılmasını diledi. AAyı sevdiklerini ve önemsediklerini, sürekli AAdan güncel haberleri takip ettiklerini ve aldıklarını vurgulayan Ayanoğlu, bu konuda AA yönetimini tebrik etti.
     Mardindeki AA çalışanlarının da yaptıkları faaliyetlerde hep yanlarında olduğunu, bu konuda gerekli desteği verdiklerini aktaran Ayanoğlu, şu anda Mardinin sürdürülebilir kalkınmayı yavaş yavaş yakalayan şehirlerden biri olduğunu dile getirdi.
     İnsanların bölgenin güvenlik boyutuyla ilgilendiğini, Mardinin tarihi, turistik, sosyal, kültürel yapısı ile ilgilenilmediğini belirten Ayanoğlu, Mardinin bu yüzünü ortaya çıkardıklarını, AA çalışanlarının da yanlarında olduğunu vurguladı.
     Mardinde 2023 yılında yıllık 5 milyon turisti hedeflediklerini, 1952 yılından bu yana yapılmayan altyapı çalışmasını tamamladıklarını aktaran Ayanoğlu, Mardinin büyükşehir olmasından da büyük keyif aldıklarını, bunun şehrin kalkınmasına büyük bir katkı sağlayacağına işaret etti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AA Yönetim Kurulundan Vali Ayvaza ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER