Acemi kasaplar, Kurban Bayramına hazır

Acemi kasaplar, Kurban Bayramına hazır -Her yıl kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan acemi kasaplar, Halk Eğitim Merkezince düzenlenen 5 günlük uygulamalı kurban kesim kursuna katıldı -Kurban yatırma teknikleri, İslami


SAKARYA (A.A) - Enes Duran - Uğur Subaşı - Her yıl kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan acemi kasaplar, 5 günlük uygulamalı kurban kesim kursuna katıldı.
     Adapazarı Halk Eğitim Merkezi, Kurban Bayramında acemi kasapların yaralanmasını önlemek amacıyla kurban kesim kursu düzenledi. 15 katılımcıyla düzenlenen programda kursiyerlere, kurbanlık yatırma teknikleri, İslami usullere göre kesim, deri yüzme ve parçalama, hayvan ve çevre sağlığı konularında eğitim verildi.
     Acemi kasaplar, kursun son gününde Adapazarı Kasaplar Odasında ineğin kesilmesi konusunda uygulamalı eğitim aldı.
     Kurs eğitmeni Veteriner Hekim Ejder Ülkür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlere kesim sırasında dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgi verdiklerini söyledi.
     Kurbanlıkların kesimine gösterilen özenin, çevrenin korunması konusunda da gösterilmesi gerektiğine işaret eden Ülkür, Sağlığa zarar vermeyecek şekilde bu artıklar nasıl bertaraf edilir- Kurbanlıklardan insanlara geçebilen hastalıklar hakkında bilgi verdik diye konuştu.
     Ülkür, kurbanlıklardan arta kalan atıkların yerleşim yerlerine yakın alanlarda bırakılması veya gömülmesinin hastalık riski oluşturacağını belirterek, atıkların çevre kirliliği yanında, insanlarda kist oluşumuna neden olabileceğini bildirdi.
    
     -Hastalıklı bölgelerden et satıyormuşuz da haberimiz yok-
    
     Kursa katılan Emre Aksoy ise özellikle hayvan hastalıkları ve çevre kirliliği konusunda öğrendiklerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Bilmediğimiz birçok nokta öğretildi. Özellikle veteriner hekimlerin hayvan hastalıkları ile ilgili verdiği dersin bizlere çok şey kattığını düşünüyorum dedi.
     Aksoy, kasaplığın basit gibi gözükse de hafife alınmayacak bir meslek olduğuna dikkati çekerek, Hastalıklı bölgelerden insanlara et satıyormuşuz da haberimiz yok. Bunu burada öğrenmiş olduk. Bu hastalıklar hayvandan insana geçebilen hastalıklar. Eğitimde öğrendiğim en önemli şey buydu ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Acemi kasaplar, Kurban Bayramına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER