Adaletin Şefkatli Eli projesiyle iş kurdu

Adaletin Şefkatli Eli projesiyle iş kurdu -Gaziantepte, tutuklu bulunduğu süre içerisinde proje kapsamında düzenlenen meslek kurslarını başarıyla tamamlayan eski hükümlü iş yeri açtı -Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker: -


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, tutuklu bulunduğu süre içerisinde Adaletin Şefkatli Eli projesi kapsamında düzenlenen meslek kurslarını başarıyla tamamlayan eski hükümlü iş yeri açtı.
     Gaziantep Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunun Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü projeyle girişimcilik ve aşçılık konusunda eğitim alan Mehmet Aslan, tahliye olduktan sonra fast food ürünler yapıp satan iş yeri kurdu.
     Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, iş yerinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, kentte 4 yıldan bu yana SODES desteğiyle önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.
     Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de bu tür iş yerlerinin sayısını arttırarak, hükümlüleri topluma kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı.
     Açılışı yapılan iş yerinin çalışmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Peker, İnşallah çalışacak, kazancına kazanç katacak. Cezaevindeki tüm mahkumlara Mehmet Aslan arkadaşımız örnek olacak. Biz Mehmet Aslan arkadaşımızın bu çalışmalarını cezaevlerinde anlatacağız. Bu arkadaşlarımızda bu imkanlardan yararlanacak. Elimizden geldiğinde bu iş yerlerinin sayısını arttırmayı amaçlıyoruz dedi.
     Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün istihdama yönelik 12 kurumla işbirliği içerisinde çalıştığını belirten Başsavcı Peker, ceza ve infaz kurumlarındaki tüm tutukluların mesleki eğitim kurslarına katılabileceğini söyledi.
    
     -Hükümlülerin tahliye edilmesi-
    
     Çarşamba günü mecliste görüşülmesi planlanan bazı kanun maddelerindeki değişikliklerle ülke genelinde 15 bin tutuklunun tahliye edilebileceğini belirten Peker, şunları kaydetti:
     Son dönemlerde denetimli serbestlik hızlı bir şekilde bu işlere girdi, güzelde çalışıyor. Muhtemelen, çarşamba günü yeni bir kanun var. Bu kanunda 18 aydan aşağı cezası olan tüm hükümlüler, açık cezaevlerinde kalma şartı olmadan tahliye edilecek. Denetimli serbestliğin iş yükü 3e, 4e katlanacak. Özellikle kısa süreli hükümlüler bu şekilde eğitilerek, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün diğer kurumlarla yaptığı işbirliği sonucunda topluma kazandırılıyor.
     Açtığı iş yerini ailesiyle birlikte işletmeye başlayan Mehmet Aslan da hüküm giyene kadar cezaevlerinde mesleki eğitimlerin verildiğini bilmediğini söyledi.
     İş yerini aldığı destek sonucunda kurduğunu dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Belli bir süre cezaevinde kaldım. Kurslardan sertifikalarımızı aldık. Sonra bize çıktıkları destekle bu dükkanı kendi mücadelemizle kurduk, bu hale getirdik. Dükkana hibe desteği sağlandı. Çalışmak, kendi işini kurmak güzel bir duygu. Mesleki eğitimlerin verilmesi çok önemli. Bu şekilde olursa kavga da olmaz diye düşünüyorum.
     Açılışa, Koruma Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdullah Vermez, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Şefik Arslan, Baro Başkanı Ali Elibol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Koruma Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adaletin Şefkatli Eli projesiyle iş kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER