Adana Sağlık Kurumlarını Ziyaret Programı

Adana Sağlık Kurumlarını Ziyaret Programı -Program kapsamında düzenlenen açılış resepsiyonuna Kazakistan Sağlık Bakanlığı ve Nazarbayev Üniversitesi Ulusal Tıp Holdingi yetkilileri katıldı


ADANA (A.A) - Kazakistan Sağlık Bakanlığı ve Nazarbayev Üniversitesi Ulusal Tıp Holdingi yetkilileri, Adana Sağlık Turizmi Derneği, Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi ve Homagens Health Care Company tarafından düzenlenen Adana Sağlık Kurumlarını Ziyaret Programı kapsamında düzenlenen açılış resepsiyonuna katıldı.
     Nazabayev Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bolat Myrzaliyev, bir restoranda düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinlikten çok memnun olduklarını ve bu programı iyi bir şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.
     Mryzaliyev, ülke olarak tıp alanında çok deneyimli olduklarını ancak bunu geliştirmek istediklerini belirterek, Sovyetler Birliği döneminde bizim çok iyi tıpçılarımız vardı ama biz Sovyetler Birliğinden ayrıldıktan sonra bizim tıpçılarımız onların ülkesinde kaldı diye konuştu.
     Bu durumun ülkelerine tıp alanında çok büyük zarar verdiğini bildiren Myrzaliyev, tıpçı yetiştirmek için büyük çaba gösterdiklerini ve daha yeni yeni iyi tıpçılar yetiştirmeye başladıklarını ifade etti.
     Nazabayev Üniversitesinin dünyanın en kaliteli üniversitelerinden biri olma yolunda olduğunu vurgulayan Myrzaliyev, şunları kaydetti:
     Tabi ki üniversitemiz daha da gelişmek zorundadır. Gelişim ise bu şekilde düzenlenen programlarla gerçekleşecek. Adana ile olan ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Aslında biz, tıpta eğitim ve eğitim sonrası dönem açısından ABD sistemini örnek alıyoruz. Şu an için en büyük gelişimleri onlar kaydediyor. Bu ziyaretler inşallah hayırlı olur ve daha iyi işlere vesile olur diye temenni ediyorum. Adana, Kazakistanın kardeş şehir ilan ettiği bir kent ve ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.
     Adana Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Turgut Arpacı ise Türkiyenin sağlık sisteminde geldiği noktada kendilerinin çok büyük emeği olduğunu söyledi.
     Arpacı, sağlık turizminin dünyada en önemli sektörlerden biri haline geldiğini belirterek, Kazakistanla olan ilişkilerimiz de gelişme gösteriyor. Özellikle son yıllarda büyük gelişim kaydedildi. Kazakistanın başkenti Astana dünyanın en önemli şehirlerinden biri ve sağlık açısından da ilerleme gösteriyor. Ayrıca, diğer sektörlerde de atakta olduğunu biliyoruz. Mesela, 2017de Expo Dünya Fuar Şehri olacak dedi.
     Arpacı daha sonra Kazakistanda hizmet veren sağlık merkezleriyle ilgili bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.
     Resepsiyona, Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ve çok sayıda özel sağlık merkezi temsilcisi katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana Sağlık Kurumlarını Ziyaret Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER