Afetler ve Etkilerinden Korunma yarışmaları ödül

Afetler ve Etkilerinden Korunma yarışmaları ödül töreni -Kütahya Valisi Çiftçi: Yeni yapılan binalar hakikaten gayet sağlam ama binalarımızla ilgili en ufak bir tereddütümüz varsa üniversitemizde araştırma birimi ve laboratuvar kuruld


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Yeni yapılan binalar hakikaten gayet sağlam ama binalarımızla ilgili en ufak bir tereddütümüz varsa üniversitemizde araştırma birimi ve laboratuvar kuruldu. Vakit geçmeden binalarımızı kontrol ettirelim dedi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce öğrenciler arasında düzenlenen Afetler ve Etkilerinden Korunma konulu kompozisyon ile resim yarışmalarında ilk 4e girenlere ödülleri, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda düzenlenen törende verildi.
     Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, afet yönetiminin, afet öncesi, sırası ve sonrası olmak üzere 3e ayrıldığını söyledi.
     Afete, afetten önce hazırlanılırsa tehlikelerin önüne geçilebileceğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Teknik donanımlarımızı çok iyi yapalım. Sen onu iyi yaparsan o seni korur. Yangına karşı hazırlıklı olalım. Yangın çıktığında hazırlıkların seni korur. Heyelanlı bölgelere bina yapmayalım. Yapmazsak korunmuş oluruz. Simavda 19 Mayıs 2011deki depremden önce bazı çalışmalara başlamıştık ve bu deprem sonrası daha hızlı müdahale oldu. Önemli olan bunlardan ders çıkarmamız. Bina yapım teknikleri ve şartnameleri değişti. İş yine insanımıza, yani içinde yaşayanlara, müteahhitlerimize, mimarlarımıza, inşaat mühendislerimize düşüyor. Yeni yapılan binalar hakikaten gayet sağlam ama binalarımızla ilgili en ufak bir tereddütümüz varsa üniversitemizde araştırma birimi ve laboratuvar kuruldu. Vakit geçmeden binalarımızı kontrol ettirelim.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun da afet risklerinin unutulmaması ve iyi analiz edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla geçen yıl gerçekleştirdikleri farkındalık eğitimi kapsamında 8 bin kişiye ulaşma hedefini aşarak 16 bin 228 kişiye eğitim verildiğini dile getirdi.
     Daha sonra, kompozisyon yarışmasında iki kategoride birinciliği elde eden Atakent Ortaokulu öğrencisi Adil Talha Alabacak ve Kütahya Lisesi öğrencisi Mehmet Töremiş, resim yarışmasında birincilikleri kazanan Atakent Ortaokulu öğrencisi Süeda Yılmaz ve Simav Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Fatma Ulus ile bu yarışmalarda ilk 4e giren diğer öğrencilere ödülleri, Çiftçi, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya tarafından verildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afetler ve Etkilerinden Korunma yarışmaları ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER