Ahıska Türkleri Sivil Toplum Kuruluşları çalıştayı

Ahıska Türkleri Sivil Toplum Kuruluşları çalıştayı -Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan: -Ahıska Türklerinin genel olarak tanınmama problemi var (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan, Ahıska Türklerinin genel olarak tanınmama problemi var dedi.
     Boludaki bir alışveriş merkezinde düzenlenen Ahıska Türkleri Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayına katılan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayda 10 ülkeden çeşitli akademisyenler, edebiyatçılar, şairler, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin yer aldığını söyledi.
     Çalıştayda bir araya gelmelerinin temel bir hedefi olduğunu ifade eden Doğan, diaspora oluşturmayı ve Gürcistanın vatanlarına dönmelerini engellediğini dünyaya duyurmayı amaçladıklarını dile getirdi.
     Ortak akıl için bir araya geldiklerini anlatan Doğan, 10 ayrı ülkeye dağılmış olan Ahıskalıların kültürlerini ve dillerini muhafaza etmeleri için nasıl davranmak gerekir- Bu konuda ortak kararlar alacağız diye konuştu.
    
     -Ahıskaya dönmek isteyenler için faal bir çalışma yapıyoruz-
    
     Ahıska Türklerinin genel olarak tanınmama problemi var diyen Doğan, aynı sorunun Türki cumhuriyetler için de geçerli olduğunu, tanıtım için edebiyat ödülleri gibi, sanat ve televizyon alanında farklı çalışmalar yapılması amacıyla çalıştıklarını vurguladı.
     Tanıtım için çeşitli belgeseller hazırlattıklarını anlatan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:
     Ahıskaya dönmek isteyenler için faal bir çalışma yapıyoruz. Burada bir strateji oluşturmaya çalışıyoruz. Bu stratejinin 3 ana unsuru var. Bunlar, vatan Ahıskaya dönüş konusunda daha faal hale gelmek, kültürümüzü muhafaza etmek için dünya genelinde diaspora oluşturmak, Türkiye ve Türk kültürü ile olan bağlarımızın zayıflamaması.
     50 sene sonra da Türkçeyi bulunduğumuz ülkelerde muhafaza edelim, Türk kültürünü yaşatabilelim.
     Çalıştay, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ahıska Türkleri Sivil Toplum Kuruluşları çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER