Ali Fuat Paşa ve Mili Mücadele

Ali Fuat Paşa ve Mili Mücadele paneli -Ali Fuat Cebesoyun manevi kızı Sarıalp: Bu topraklar, atalarımızın döktüğü kanlarla alındı


SAKARYA (A.A) - Ali Fuat Cebesoyun manevi kızı Ayşe Cebesoy Sarıalp, Türkiyenin Milli mücadele döneminde verilen özverili mücadele sonunda kurtarıldığını söyledi.
     İlk Adım Derneği ve Ali Fuat Paşa Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sait Faik Abasıyanık Kültür Merkezinde düzenlenen Ali Fuat Paşa ve Mili Mücadele konulu panelde konuşan Sarıalp, Cebesoyun Milli Mücadele döneminde önemli bir rol üstlendiğini anlattı.
     Sarıalp, Cebesoyun Türkiye tarihinde önemli olaylarda yer aldığını anımsatarak, Ali Fuat Cebesoy, bir daldır. Bu gibi dallar sayesinde kurulan çınarlar ayakta duruyor dedi.
     Türkiyenin çok zor mücadelelerinin ardından işgalden kurtarıldığına vurgu yapan Sarıalp, Bu topraklar atalarımızın döktüğü kanlarla alındı, bunun kıymetini lütfen bilin tarihimizi okuyun ve sahip çıkın. Tarihini iyi bilmeyen kişi, kökü çürümüş ağaca benzer, er geç o ağaç devrilir o ağaca sahip çıkmalıyız şeklinde konuştu.
     Programa katılan Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir ise gençlerde tarih bilincinin oluşturulması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ali Fuat Paşa ve Mili Mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER