Alo 182 hattı hastane koridorundaki yoğunluğu

Alo 182 hattı hastane koridorundaki yoğunluğu azalttı


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Devlet Hastanesi Hastane Yönetici Yardımcısı Dr. Selami Arslan, Alo 182 randevu sisteminin, Çarşamba Devlet Hastanesinin yoğunluğunu azaltarak rahatlattığını bildirdi.
     Arslan, yaptığı açıklamada, randevu sisteminin ilk faaliyete geçtiği günlerde vatandaşların yüzde 7lik kısmının bu sistemden faydalandığını, ancak bu oranın yüzde 25e yükseldiğini belirtti.
     Halkın randevu sistemi konusunda gün geçtikçe bilinçlendiğine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:
     Randevu sisteminde vatandaşlarımız telefonla randevularını alarak randevu saatlerinde muayenelerini oluyorlar. Eskiden hastalarımız sabah 07.30da sıra almak için hastaneye gelerek sıra bekliyorlardı. Sıralarını aldıktan sonra da sıralarının gelmesi için poliklinik önünde bekliyorlardı. Bu da hastaların hastanede 2-3 saat zaman harcamalarına neden oluyordu. Randevu sisteminde ise randevu saatinde gelerek yarım saat içinde muayenelerini olup gidebiliyorlar. Randevu sisteminin devreye girmesi hastanedeki yoğunluğu da azalttı. Randevu saatinde gelen hastalar muayenelerini olarak hemen gidebiliyorlar, bu da poliklinik önlerindeki yoğunluğu azaltıyor.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Alo 182 hattı hastane koridorundaki yoğunluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER