CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -(Sinoptaki olaylar) Olayların hiçbir yerinde, bırakın bir parti görevi taşıyan CHPli olmayı, CHP sempatizanı bile o olayların içinde yoktur


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Sinoptaki olaylarla ilgili, Olayların hiçbir yerinde, bırakın bir parti görevi taşıyan CHPli olmayı, CHP sempatizanı bile o olayların içinde yoktur dedi.
     Günaydın, CHP Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede çok ciddi bir adalet ve demokrasi sorunu olduğunu, bunu herkesin yaşadığını savundu. Bu sorunun, her geçen gün yeni bir boyut kazandığını ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:
     Bir örneğini dün Danıştay Başkanı verdi. Danıştay Başkanı şunu söylüyor; Bu memlekette emniyet görevlileri savcı oldu, bilirkişiler hakim oldu, böyle adalet olmaz. Bunu söyleyen kimdir- Bunu söyleyen Danıştayın mevcut, aktif başkanıdır. Peki bunu bir başka kişi daha söylemiş midir Türkiyede- Evet söylemiştir. Hatırlatalım Hanefi Avcı... Şimdi o halde ben şu soruyu kamuoyunun önünde soruyorum; aynı iddiayı ortaya koyan iki kişi var. Emniyet görevlilerinin savcıların yerine geçerek davrandığı iddiası. Birisi Hanefi Avcı, 40 yıllık hapis istemiyle yargılanıyor, bir diğeri Danıştay Başkanı. Şimdi bu aradaki temel, derin çelişkiyi, birilerinin açıklaması lazım.
     Günaydın, bir gazetecinin İmralı süreci ve gidecek heyetle ilgili sorusu üzerine, görüşmelerin içeriğine ilişkin bugüne kadar ana muhalefet partisi ya da kamuoyuna herhangi bir bilgi veren olmadığını, neyin pazarlığının, görüşmesinin yapıldığını bilenin bulunmadığını ileri sürdü.
     Bu sürecin Türkiyeyi nereye götüreceğini kaygıyla izlediklerini dile getiren Günaydın, parti olarak süreçte TBMMnin aktif olarak kullanılmasını savunduklarını belirtti. Günaydın, şöyle devam etti:
     Bizim bu önerimiz kabul görmedi. O zaman da demiştik; eğer bu inisiyatifi TBMM çatısı altında koyamazsak, bu inisiyatif başka yerlerde konulur. Şimdi hangi koordinatör ülke görüşmelere katılıyor, kim kime ne söz veriyor, 75 milyonun en ufak bir bilgisi yok. Bu çerçevede bir görüşme süreci yürüyor, göreceğiz sonuçlarını. Biz yapıcı olmaya gayret ediyoruz. Çünkü, burada söz konusu olan insan yaşamıdır, Türkiyede bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasına tahammülümüz yoktur. Ancak, ortaya konulan yöntemin ve bugüne kadar alınan mesafenin de haklı kaygılarımızı derinleştirdiğini ifade etmek isteriz.
    
     -Özür dilemeyi önemli bir adım olarak görüyorum-
    
     Günaydın, bir gazetecinin, BDPli milletvekillerinin Karadenizdeki ziyaretleriyle ilgili sorusu üzerine, TBMMde bulunan milletvekillerinin tamamı diledikleri ilde, mekanda, siyasal faaliyet yürütebileceklerini, bunun önündeki bütün engelleri kaldırmanın devletin kolluk kuvvetlerinin en temel görevi olduğunu söyledi.
     BDP milletvekillerinin ister Hakkaride, ister Samsunda fikrini açıklayabileceğini, MHP milletvekillerinin de ister Tekirdağda ister Diyarbakırda fikrini açıklayabileceğini ifade eden Günaydın, buna yönelik saldırı girişimlerinin de kolluk kuvvetleri aracılığıyla bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi.
     Günaydın, Sinopta ve Samsunda çok talihsiz olaylar ortaya çıktığını kaydederek, şöyle konuştu:
     Çok talihsiz bir şekilde hem AK Parti hem BDP kanadından CHPyi suçlayan açıklamalar geldi. Olayların başladığı andan itibaren sıcağı sıcağına, hem Sinop hem Samsunu takip ettik. Emniyet Genel Müdürüyle, emniyet müdürleriyle, valilerle, İçişleri Bakanıyla görüştük. Bölgedeki milletvekillerimizle ve belediye başkanlarımızla konuştuk. Ortaya çıkan tablo şudur; olayların hiçbir yerinde, bırakın bir parti görevi taşıyan CHPli olmayı, CHP sempatizanı bile o olayların içinde yoktur. Suçlanan Belediye Başkanı maalesef ağır bir hastalıkla boğuşan eşinin tedavisi için Sinop dışındadır ve iddia edildiği gibi buraya giremezler burada toplantı yapamazlar diye hiçbir açıklaması yoktur. Böyle bir açıklama varmış gibi bunu asparagas bir şekilde basan yerel bir basının arkasına takılarak Sinop Belediye Başkanımıza yönelik açıklama yapanlar, çok kısa süre içinde gerçeği fark etmişler ve özür dileme durumunda olmuşlardır. Ben siyasette özür dilemeyi önemli bir adım olarak görüyorum, bunun altını çizelim.
     Böyle bir süreçte Karadenizde gezi planlamanın, siyaseten doğru bir adım olmadığını değerlendirdiğini ifade eden Günaydın, Ancak bu benim şahsi fikrimdir dedi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER