Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı

Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı -Niğde Valisi Barut: -Milli bir ajansımız olan Anadolu Ajansının da önceliği milli menfaatlerimiz olacaktır -Anadolu Ajansının Boşnakça yayın yapması çok önemli ve en iyi şartlarda olması


NİĞDE (A.A) - Niğde Valisi Alim Barut, Milli bir ajansımız olan Anadolu Ajansının da önceliği milli menfaatlerimiz olacaktır dedi.
     Vali Barutu ziyaret eden, Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkün mektubu ile Anadolu Ajansı 2012 Almanakını takdim etti.
     AAnın, 100. yıl vizyonu çerçevesinde hazırladığı 2012 almanağının bu yıl Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde yayımlandığını anlatan İçer, Vali Baruta kurum hakkında bilgi verdi.
     Genel Müdür Öztürkün Büyük Türkiyenin büyük kurumları olmalı sözlerine katıldığını ifade eden Barut, Bir çağın kapanıp bir çağın açılmasına sebep olan Fatih Sultan Mehmet döneminde, o günkü şartlarda haberleşmedeki hızla Avrupadaki bütün haberler, kendisine ulaşırmış. O haberlerle politikasını yürüterek, o haberlerle ileriye adım atıyor. Günümüzde de özellikle yazılı, görsel medya sahası artık günlük hayatın vazgeçilmezi haline geldi. Dolayısıyla bizlerin ihtiyacına göre en iyi şekilde yapılması gerekiyor. Milli ajansımız olan Anadolu Ajansının önceliği bizim milli menfaatimiz olacaktır diye konuştu.
     Balkan ülkeleri ile özellikle ilgilenilmesinin, onların dertlerine çare bulmanın yerinde olacağını vurgulayan Barut, Anadolu Ajansının Boşnakça yayın yapması çok önemli ve en iyi şartlarda olması gerekiyor. Bu şartları da Anadolu Ajansının sağlayacak olmasına çok sevindim dedi.
     İçer, daha sonra ziyaret ettiği Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğana da, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürkün mektubu eşliğinde, Anadolu Ajansı 2012 Almanakı takdim etti.
     Almanağı inceleyen Başkan Akdoğan da, AAnın bugün geldiği seviye ve değişimin çok önemli ve takdire şayan olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Betül Abbak-Murat Kaya / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER