Anadolu aslanı EMITT 2013 yolcusu

Anadolu aslanı EMITT 2013 yolcusu -Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan ve Anadolu aslanı olarak bilinen Aksaray Malaklısı, 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Aksarayı tanıtacak


AKSARAY (A.A) - Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan ve Anadolu aslanı olarak bilinen Aksaray Malaklısı, 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Aksarayı tanıtacak.
     Fuarın Aksaray standında ilin tanıtımına katkı sağlayacak 4ü yavru 6 Aksaray Malaklısı, Aksaray Valiliği önünden İstanbula uğurlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği köpekler, görünüşleri ve irilikleriyle ilgi çekti.
     Aksaray Malaklı Çoban Köpeği Yetiştirme Derneği Başkanı Cengiz Yıldırım, Aksaray Malaklıları son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Bu köpekler Aksaraya has bir köpek cinsidir. Genetik araştırmaları da yapılıyor. Yakın zamanda Aksaraya ait olduğu tescillenecek. Bu köpeklerimizi Aksarayı tanıtmak amacıyla İstanbulda düzenlenen EMITT Fuarına götürüyoruz dedi.
     Yıldırım, amaçlarının Aksaray Malaklısının Kangal cinsi köpeklerden ayrı ve Aksaraya ait bir ırk olduğunu göstermek olduğunu dile getirdi.
     Diğer bir amaçlarının da bu köpeklerin neslinin devamını sağlamak olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Bu köpeklerin soyunu devam ettirtmek ve çoğalmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Ayrıca Aksarayın tanıtımında da bu köpeklerimizi kullanmak istiyoruz. Nasıl Kangal deyince Sivas akla geliyorsa, Malaklı deyince de Aksaray akla gelmeli diye konuştu.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner / Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Anadolu aslanı EMITT 2013 yolcusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER