Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru paneli

Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru paneli


KONYA (A.A) - Konya Barosu ile İnsan Hakları Merkezi Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru paneli düzenledi.
     Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan, Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan panelin açılış konuşmasında, Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun son derece önemli bir yöntem olduğunu söyledi.
     Bunun yanında Anayasa Mahkemesine başvurmanın ikincil yöntem olduğunu belirten Kayacan, Çıkarılan yasa ve yönetmenliklerin, özellikle uluslararası sözleşmeler ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanması gerekir dedi.
     Halen yargı kademesinde sıkıntıların olduğunu ifade eden Kayacan, şunları kaydetti:
     Bürokrasi, statüko halen devam etmektedir. Memurlarımız korkmaktadır. Bu durumu biraz düşünmek gerekir. Yargı sürecinin makul bir sürede tamamlanması yetmez, verilen kararların da tatmin ediyor olması gerekir. Eğer kararlar uzun sürüyor ve uzun bir yargılama süreci içerisinde tarafları kararlar tatmin etmiyorsa, bu kadar görkemli binaların hiçbir anlamı yok. Çünkü eşyalar insana hizmet ettiği için anlamlı oluyor. İnsanın olmadığı bir torak parçası anlamlı değildir. Bizim aziz milletimiz her türlü hak ve özgürlüklerin kendisine tanınmasını fazlasıyla hak ediyor. En azından Avrupalı kadar hak ediyor. Adaleti kendi insanımızdan esirgemeyi gerektiren ne var. Bu ülkenin öz evlatları eğer sizin kapınıza adalet diye gelip orada adalet dileniyor ve nihayetinde oradan adaleti almadan dönüyorsa ve bu insanlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine, Anayasa Mahkemesine giderek orada hak arayacaklarsa o zaman bence kendi varlıklarımızı biraz sorgulamamız gerekiyor.
     Kayacanın ardından SÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. İbrahim Ercan de bir konuşma yaptı.
     Konuşmalardan sonra Anayasa Mahkemesi raportörleri Doç. Dr. Ali Rıza Çoban ve Yrd. Doç. Dr. Musa Sağlam, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi Anayasa Kürsüsü Başkanı Doç. Dr. Faruk Bilir ve SÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Çelik katılımcılara Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER