Ankara Parkları fotoğraf sergisi

Ankara Parkları fotoğraf sergisi -Fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçının çektiği 200 fotoğraftan oluşan Ankara Parkları sergisi, Metro Sanat Galerisinde açıldı


ANKARA (A.A) - Fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçının çektiği 200 fotoğraftan oluşan Ankara Parkları sergisi, Metro Sanat Galerisinde açıldı.
     Ankaradaki parkların doğal güzelliklerinden oluşan sergi, Gençlik Parkından Harikalar Diyarına, Göksu Parkından Dikmen Vadisi Parkının değişik açılardan çekilmiş fotoğraflarından oluşuyor.
     Fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyerek, 4 mevsim Ankaranın parklarını gösteren serginin, 15 gün boyunca sergileneceğini belirtti. Sergideki fotoğraflarında çok az fotoshop kullandığını anlatan Yalçın, artık fotoğraflarda bu tekniğin az da olsa kullanıldığını dile getirdi. Yalçın, Ankaralı bir fotoğrafçı olduğunu belirterek, yurt dışındaki tanıtım günlerinde Ankarayı tanıtan 7 sergi açtığını anlattı.
     İleri ki dönemlerde Ankaranın Dünü Bugünü adlı bir serginin hazırlığını da yapan Yalçın, Yeni çalışmam, 1980-90lı yılların Ankarası ile bugünkü Ankaranın karşılaştırması olacak. Yani aynı açılardan ve aynı noktalardan karşılaştırılmasını içeren bir fotoğraf çalışması, aynı zamanda hava ve yerden çekilen fotoğraflarla ortaya çıkacak. Toplam 5-6 ay sonra bu çalışmamız bitecek diye konuştu.
     AK Parti Ankara milletvekili Tülay Selamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, serginin açılışını birlikte kurdele keserek yaptı.
     Kılıç, Ankara parklarına halkın ilgisi olduğunu, bu yüzden de sergiyi herkesin görmesi için Metro Sanat Galerisinde açtıklarını ifade etti.
     Fotoğraf sergisine katılanlara ayrıca çiçek dağıtıldı.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Parkları fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER