Antik Kentler Festivali

Antik Kentler Festivali -Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk, Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde, Hierapolis Antik Kentinde konser verecek


DENİZLİ (A.A) - Türk Halk Müziği sanatçıBedia Akartürk, Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde, Hierapolis Antik Kentinde konser verecek.
     Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Antik Kentler Festivali kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle, turizm cenneti Hierapolis Antik Kentinde Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürkün Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde konser vereceği belirtildi.
     Egedeki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali çerçevesinde düzenlenen konserde, Bedia Akartürk ilk defa Anadolu Filarmoni Orkestrasının 60 kişilik sanatçı kadrosu eşliğinde 11 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21.30da Hierapolis Antik Kenti Pamukkale Ören Yeri Kocaçukur Natural Parkta sahne alacak.
     Açıklamada, şöyle denildi:
     Dünyada eşi benzeri olmayan, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan, turizm cenneti Pamukkale Hierapolis Antik Kentinde, Anadolu Filarmoni Orkestrası solisti olarak sahneye çıkacak Bedia Akartürk, klasikleşmiş Anadolu bozlaklarından, Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete, Zahidem, Dersini Almış da Ediyor Ezber, Aslan Mustafam ve Kesik Çayır gibi eserleri Orkestra Şefi Cemil Günçerin orkestra düzenlemeleriyle seslendirecektir.
     Anadolu Filarmoni Orkestrası da Anadolu müziklerinin yanı sıra Mozart, Vivaldi, H. Purcelles gibi önemli bestecilerin eserlerine, Caz ve Latin müziklerine, Türk Sanat Müziği valslerinden, Aşık Veysele, Yunus Emreye kadar çeşitli müziklere yer verecektir. Konserde ayrıca resim ve heykel sanatçısı Cahit Koççoban 2x6 metrelik bir tuvalde Hierapolis Antik Kentini resmederken, Halk Dansı ve Bale Sanatçıları da, bazı eserlerde dansları ile yer alacaktır. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan konsere tüm halkımız davetlidir.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Antik Kentler Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER