Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü

Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valiliğince, Kastamonu-İnebolu arasında bu yıl 6.sı düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşüne katılan bir grup, taşıdıkları Türk bayrağını İneboluya ulaştırdı.
     Kastamonudan yürüyüşe katılan ve 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kutlamalarının yapılacağı İnebolu Limanına gelen grubun en küçük katılımcısı olan 12 yaşındaki engelli Deniz Uğrasız, İnebolu Limanında düzenlenen törende, Türk bayrağını Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaşa sundu.
     Vali Bektaş, bayrağı öperek teslim aldı.
     Törene, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, İnebolu Kaymakamı Kubilay Ant, Belediye Başkanı Engin Uzuner, eski Milli Savunma Bakanı Nevzat Ayaz, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Bektaş, törende yaptığı konuşmada, Kastamonu-İnebolu yolunun projesinin önümüzdeki günlerde ihale edileceğini belirterek, Artık Kastamonudan İnebolu Limanına sıcak asfalt kaplı duble yolla, yüzde 4 eğimli 3 tane tünelle inmiş olacağız. Limanın en temel sorununu bu şekilde çözmüş olacağız. Elbette eski günlerden daha iyi yerlere İnebolumuzu ve Kastamonumuzu getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
     Törende, Kurtuluş Savaşında silah ve cephanenin deniz yoluyla İnebolu Limanına getirilişi ile yöre halkının omuzlarında kağnı arabasına yüklenerek cepheye götürülüşü de canlandırıldı.
     İnebolu Belediyesi Heyamola Ekibinin yöresel oyun sergilediği törende, halk oyunları gösterileri de yapıldı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım / Celal Bekiroğlu / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER