Balyoz Planı davasının gerekçeli kararı

Balyoz Planı davasının gerekçeli kararı -CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: -Balyozda tutuklu olarak yargılanan kişilerin serbest bırakılmaları gerekiyor


AYDIN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, Balyoz Planı davasında yargılananların serbest bırakılması gerektiğini savundu.
     Aydında CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Oran, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Balyoz Planı davasının gerekçeli kararına ilişkin bir soruya yanıt veren Oran, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın konuyla ilgili kendisine verdiği yanıtların davayı çürüttüğünü öne sürdü.
     Oran, şöyle konuştu:
     Gerekçeli kararı henüz görmedim. Ama özel yetkili mahkemelerle ilgili yapılan bütün yargılamaların şu anda hepsi soru işareti, şüphe yaratan bir uygulamadır. Balyozla ilgili Milli Savunma Bakanının benim sormuş olduğum sorulara yapmış olduğu açıklamaları biliyorsunuz. Dolayısıyla esasında Milli Savunma Bakanı balyozu çürüttü. Yani şu anda Balyozda tutuklu olarak yargılanan arkadaşlarımızın, oradaki kişilerin serbest bırakılmaları gerekiyor. Çünkü Milli Savunma Bakanı bütün iddiaları yapmış olduğu açıklamada çürütmüş durumda.
    
     -Davutoğluna Suriye tepkisi
    
     Oran, Suriye Devlet Başkanı Esedin konuşmasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunu eleştirerek, Suriye Devlet Başkanı bir açıklama yapıyor. Daha kendi ülkesinde muhalefet konuşmadan bizim Dışişleri Bakanı çıkıyor, ona cevap veriyor. Böyle bir yönetim anlayışı gerçekten kabul edilebilir değil. Türkiyenin bu kadar sorunu, öncelikleri varken hükümetin bu önceliklere sahip çıkması gerekiyor dedi.
     CHP Lideri Kılıçdaroğlunun terör sorununu çözmek için yaptığı çağrının da Başbakan tarafından yanlış anlaşıldığını savunan Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:
     2012 yılı terörde en fazla şehit verdiğimiz yıllardan bir tanesi. Dolayısıyla terör konusunda hükümetin karnesi ortada. Bunu milletimiz de görüyor. Biz her şeye rağmen (gelin oturalım, konuşalım, ne yapıyorsunuz, ne konuşuyorsunuz, bunları bizimle paylaşın, katkı sunalım) diyoruz. Ama maalesef bunu anlamayan, yanlış yorumlayan anlayışla her seferinde karşı karşıyayız. Dün Başbakanın yapmış olduğu konuşmayı kınıyorum. Genel başkanımızın kendisine uzattığı eli bir kredi zanneden, herhalde eski tüccarlık refleksiyle hareket eden bir anlayış... İktidarda bir anlamda kifayetsiz muhterisler var. Kifayetsiz muhterisler muktedir olurlarsa, Türkiyenin başına bunlar gelir.
     Oran daha sonra Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlunu makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci/ Suat Deniz / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Balyoz Planı davasının gerekçeli kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER