Barış yürüyüşünü anıtla taçlandıracak

Barış yürüyüşünü anıtla taçlandıracak -Dünya barışına katkıda bulunmak ve doğanın korunmasına dikkat çekmek için 5 yıldır yürüyen Japon barış elçisi Yuji Miyata, Edirneye barış anıtı dikecek


EDİRNE (A.A) - Dünya barışına katkıda bulunmak ve doğanın korunmasına dikkat çekmek için 5 yıldır yürüyen Japon barış elçisi Yuji Miyata, kentteki bir parka, üzerinde Atatürkün Yurtta sulh, cihanda sulh sözünün 6 dilde yazılı olduğu barış anıtı dikecek.
     Miyata, Edirne Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılından beri insanlara barış mesajı vermek için yürüdüğünü söyledi.
     Çinden Londraya kadar 5 yıllık süre içerisinde 12 bin 500 kilometre yol katettiğini anlatan Miyata, Çinden 5 yıl önce Birleşmiş Milletler barış elçisi olarak, başlattığım yürüyüşümü temmuz ayında Londrada sonlandırdım. Yürüyüş sırasında 12 bin 500 kilometre yol katedip, yol boyunca 3 bin 50 ağaç diktim. Bir adım çok kısa bir mesafe gibi görülebilir. Ama adımlar büyük bir eyleme dönüşebilir dedi.
     Dünyaya barış mesajını Edirneden verecek bir anıt dikeceğini ifade eden Miyata, şunları kaydetti:
     Şu anda yaşanan en büyük ve en ciddi sorunun Suriye olduğunu düşünüyorum. Bu zor günlerinde Türkiye, Suriyeye elinden geldiğince yardım çabalarında bulundu. Türkiye aynı zamanda Avrupa, Asya ve Afrikanın merkezinde ve Edirne de Türkiye içindeki konumu itibariyle Avrupaya açılan bir kapı olduğu için burayı seçtim.
     Kendi tasarladığım barış anıtını, Edirne Belediyesi katkılarıyla Barış Parkına Dünya Barış Gününde dikeceğiz. Anıtın üzerinde Mustafa Kemal Atatürkün Yurtta sulh, cihanda sulh sözü Türkçe, Fransızca, Japonca, İngilizce, İspanyolca, Arapça olarak yazacak.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da dünyanın ve Türkiyenin barışın çok özlendiği zamanlardan geçtiğini belirtti.
     Edirne halkının barışa çok duyarlı olduğunu ifade eden Tanrıkulu, Geçen yıl Miyata ile yaptığımız ağaç dikme etkinliğinden sonra bu yıl da barış anıtı projesiyle birlikteyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün bu dönemde yüksek sesle dile getirmemiz gereken Yurtta sulh, cihanda sulh sözünden yola çıkarak bu barış anıtını şekillendirmek istedik diye konuştu.
     Anıt, 21 Eylül Dünya Barış Gününde Barış Parkına törenle dikilecek.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Barış yürüyüşünü anıtla taçlandıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER