Batı Karadenizde Eko

Batı Karadenizde Eko-Turizm Projesi -Düzce Valisi Yılmaz, Akçakoca Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle pilot bölge seçilen Dadalı köyündeki proje çalışmalarını inceledi


DÜZCE (A.A) - Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Akçakoca Belediyesi ve Doğu Markara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliğiyle yürütülen Batı Karadenizde Eko-Turizm Projesi kapsamında pilot bölge seçilen Dadalı köyündeki çalışmaları inceledi.
     Doğal alanların eko-turizme açılması amacıyla 2 yıl önce başlatılan proje hakkında proje sorumlusu Emine Yükselden bilgi alan Yılmaz, köy sakinlerini ziyaret etti.
     Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dadalı köyünde yürütülen eko-turizm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, Akçakocanın bu konuda biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.
     Ziyaretçileri misafir edecek olan ev sahiplerinin yaptığı işi benimsemesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, Görüyorum ki Dadalı bunu benimsemiş, yüreğini ortaya koymuş diye konuştu.
     Projenin Ordu ve Giresuna kadar ulaştığını kaydeden Yılmaz, Dadalı köyünün marka haline geldiğini, maddi ve manevi desteklerinin her zaman devam edeceğini anlattı.
     Proje sorumlusu Yüksel ise 2010 yılında başlayan projenin kısa sürede meyvelerini verdiğini, Dadalı köyünde model oluşturduklarını bildirdi.
     Köy sakinlerini ziyaret ederek eko-turizm konusunda bilgi verdiklerini ifade eden Yüksel, İnşallah projemizi kent genelindeki 10 köyümüze daha yaygınlaştırmayı hedefliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Batı Karadenizde Eko Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER