Bir Palamut Bin Umut projesi

Bir Palamut Bin Umut projesi -TBMM İdari Teşkilatının başlattığı projeyle, Meclis bahçesinden toplanan meşe palamudu tohumları, YYÜde toprakla buluşturuldu


VAN (A.A) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdari Teşkilatının başlattığı, Bir Palamut Bin Umut projesi kapsamında, Meclis bahçesinden toplanan meşe palamudu tohumları, Yüzüncü Yıl üniversitesi (YYÜ) arazisinde toprakla buluşturuldu.
     Etkinliğe katılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, çok anlamlı olan bu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Battal, şöyle konuştu:
     Bu projenin ayrı bir anlamı var. TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Nezir tarafından başlatılan projeyle, TBMM bahçesindeki meşe palamutlarından toplanan 420 bin tohum, YYÜ arazisinde yeşertilmek amacıyla bize gönderildi. Biz de meşe palamutlarının tohumlarını toprakla buluşturuyoruz. Bundan sonra da bakıma ilişkin çalışmaları sürdüreceğiz. Meşe palamudu tohum şeklinde ekildiği için, üçer veya dörder adedi, 3 metre aralıklarla toprağa bırakıp üzerini kapatıyoruz. Sezon olarak da doğru bir sezondayız. Bunların katlanma süresi 90 gün. Dolayısıyla belli bir ısı derecesinde bu süreyi geçirmesi gerekiyor. 0 ile 4 derece arası bir soğuğa maruz kalması gerekiyor. Mart ayında toprağın ısınmasıyla çimlenme başlayacak ve dikimi yapılan bu alan meşe palamudu ormanı olarak kazanılacak.
     Prof. Dr. Battal, YYÜ ile TBMM arasındaki işbirliği çerçevesinde gelişen projenin mimarı olan Meclis Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçeke teşekkür etti.
    
     -855 dönüm arazi yeşillendirilecek
    
     YYÜ yerleşkesinin çok büyük bir alanda kurulduğunun altını çizen Battal, 855 dönümlük arazilerinin yeşillendirileceğini belirterek, şunları kaydetti.
     Bu arazinin büyük bölümü inşaatlarla işgal edilmiş halde. Yeşillendirilmesi için böyle büyük projelere ihtiyacımız var. Bazen tohum, bazen fide bazen de büyük ağaçlar olarak dikimler yapıp, bu alanları yeşillendirmeyi hedefliyoruz. İnşallah buraları kısa sürede orman haline getireceğiz. Bu tür büyük projeleri kampüsümüzde uygulamak isteyen tüm kuruluşlara da açığız.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bir Palamut Bin Umut projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER