Biz rüyalarımızı kaybettik

Biz rüyalarımızı kaybettik -Myanmarın Arakan bölgesine giden heyette yer alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, izlenimlerini AA muhabirine anlattı -Uslu: Myanmar aslında dünyanın adeta 3 maymunu oynadığı,


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - Myanmarın Arakan bölgesine giden heyette yer alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Myanmar aslında dünyanın adeta 3 maymunu oynadığı yani kör, sağır ve dilsiz kaldığı, onlarca yıllardan beri bu tutumu ısrarla sürdürdüğü bir coğrafya dedi.
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğanın da aralarında bulunduğu heyetle şiddetin yaşandığı Arakan bölgesine giden Milletvekili Uslu, izlenimlerini AA muhabirine anlattı.
     Myanmar aslında dünyanın adeta 3 maymunu oynadığı yani kör, sağır ve dilsiz kaldığı, onlarca yıllardan beri bu tutumu ısrarla sürdürdüğü bir coğrafya diyen Zeynep Karahan Uslu, 1. Dünya Savaşında hayatını kaybeden şehitlerin Myanmarda yattığını belirterek, hangi dinden olursa olsun, zulme uğrayan her insanın, insan olmaktan ötürü kardeşleri olduğunu söyledi.
     Arakanda 2 milyon Müslümanın belki de bu dünyadaki en ağır zulüm, tehdit ve en yoksul yaşam koşullarında hayatını idame ettirmeye çalıştığını ifade eden Uslu, Düşünün ki 4 milyonluk nüfusun 2 milyonu ülke dışına yıllar içerisinde çıkmak zorunda kalmış. Yaşanan sıkıntıların derinliğini ve büyüklüğünü sadece bu rakamdan da görebiliyoruz dedi.
     Bölgede son aylarda yaşanan provokasyonlarla artan katliamların zor şartları daha da güçleştirdiğini anlatan Zeynep Karahan Uslu, AK Parti hükümetinin sadece İslam coğrafyasında değil dünyanın neresinde sıkıntı çeken bir bölge varsa orada olduğunu söyledi.
     Myanmara yapılan gezinin Türkiyenin ne kadar prestijli, güçlü, itibarlı bir ülke haline gediğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Uslu, şöyle devam etti:
     Çünkü dünya tarihinde ilk kez Myanmar bir resmi heyetin Arakana girmesine izin verdi. Böylece Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de Emine Erdoğan Hanımefendinin ve Dışişleri Bakanımızın bu insiyatifini övgüyle zikretmiştir. Türkiyenin bu güçlü prestijli konumuyla bu ziyaret gerçekleşti, bu ziyaretle birlikte de dünyanın gündemine Arakan, Arakandaki trajedi, Arakandaki Müslüman kardeşlerimiz girebildi.
    
     -Burada gördüğüm hiçbirine benzemiyordu
    
     Milletvekili Uslu, dünyada pek çok trajedinin, açlığın, yoksulluğun yaşandığı bölgeyi gördüğünü ancak Arakanda gördüğünün hiçbirine benzemediğini, onlarla mukayese dahi edilemeyeceğini aktardı.
     Çünkü burada insan yoksulluğunun en dibi zaten var diyen Uslu, Arakandaki insanların hiçbir temel hakkından yararlanamadığını ifade etti.
     Arakanda yaşananların bütün insan trajedilerinin bileşkesi olduğunu aktaran milletvekili Uslu, şunları kaydetti:
     Bence gezegende yaşanan hiç bir trajediyle mukayese edemeyiz. Örneğin Afrikada, Somalide açlık vardır, yoksulluk vardır ama ölüm korkusu yoktur. Ya da başka bir yerde iç savaş vardır, ölüm korkusu vardır ama başka bir şey yoktur. Burada bütün insan hayatını tehdit eden adeta yaşama sevincini elinden alan tüm şartların bir arada, insanların üzerine boca edildiği bir yer Arakan. İnsanlardan duyduğum pek çok acı cümle vardı ama birini hayatım boyunca unutamayacağım, diyordu ki; Biz rüyalarımızı kaybettik. Yani rüya dediğiniz ümittir, rüyalarınızda bile ümitvari bir gelecek görmüyorsanız, rüyalarınız bile kararmışsa varın gerisini siz düşünün.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Biz rüyalarımızı kaybettik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER