Bizim Çocuklarımız projesi

Bizim Çocuklarımız projesi -Eskişehirde bir derneğin, sokak çocuklarının topluma kazandırılmasına yönelik hazırladığı proje kapsamında faaliyetlere başlandı -ÇEVSAD Başkanı Emin Can: İstekli 100 çocuk ve gence projeyle u


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde bir derneğin, sokak çocuklarının topluma kazandırılmasına yönelik hazırladığı ve İçişleri Bakanlığınca onaylanan Bizim Çocuklarımız projesi kapsamında faaliyetlere başlandığı bildirildi.
     Eskişehir Çevre, Sağlık, İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin (ÇEVSAD), paydaş kuruluşları olan İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Tepebaşı ve Odunpazarı kaymakamlıkları ile belediyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi ve Anadolu Ajansının (AA)destekleriyle hazırladığı Bizim Çocuklarımız projesindeki gelişmeler paydaş temsilcilerinin katılımıyla yeni açılan Bizim Çocuklar Eğitim ve İrtibat Bürosunda değerlendirildi.
     Eskişehir ÇEVSAD Başkanı Emin Can, toplantıda yaptığı konuşmada, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle projenin uygulamaya geçildiğini belirterek, Yaptığımız saha araştırmasında kentte proje içeriğinde değerlendirilebilecek 400 civarında çocuk ve genç olduğu tahmin edilmektedir. İstekli 100 çocuk ve gence projeyle ulaşmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar 60ına ulaştık ve faaliyetlerimize başladık dedi.
     Sokakta olumsuz koşul ve ortamlarda risk altında yaşayan, sokakta çalıştırılan, suça itilmiş, uçucu ve uyuşturucu madde kullanan çocukların topluma kazandırılmasını amaçlayan proje kapsamında yapılan ve yapılacak olan faaliyetleri anlatan Can, şunları kaydetti:
     Çocuk ve gençlerimize her gün öğlen yemeği verilmesi, imkan dahilinde giyim ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık kontrollerinin yapılması, psikolog yardımı ile toplumdan itilmişlik-dışlanmışlık psikolojinin tedavi edilmeye çalışılması, madde bağımlısı gençlerin tedavisinin sağlanması, sosyal yaşantılarının artması, toplumla kaynaşmalarının sağlanması ve sokak yaşantısından uzak kalmaları amacıyla yurt içi gezilerine, spor müsabakalarına, tiyatroya, sinemaya, konferanslara, izcilik faaliyetlerine katılımları bir program dahilinde yürütülecektir. Ayrıca çocuklara öz güven kazandırmaya yönelik kişisel gelişim eğitimleri, eğitim durumlarına göre açıklise ya da açıköğretim fakültesine hazırlanma ve katılımlarının sağlanması, manevi değerlerin artırılması amacıyla dini eğitimlerde verilecektir. En sonunda ise hedef gruba uygulamalı meslek edindirme kursları ile meslek sahibi olmaları sağlanacak, vasıf kazandırılmasından sonra iş bulmaları için çalışılacaktır.
    
     -Artık, Eskişehirimizde sokakların bir çatısı var
    
     Projenin Türkiyede bir ilk olduğunu ve diğer illere örnek olacağını ifade eden Can, Projemizle sokak çocuklarının topluma kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra bu kapsamda uygulama çalışmalarında elde edilen tecrübelerin sonraki dönemlerde de uygulanabilmesi için Eskişehirde sokak çocuklarına yönelik kamu ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği çatı çalışma platformu oluşturarak, bu tip projelerin devamını ve sürekliliğini sağlamak ana hedefimizdir. Artık, Eskişehirimizde sokakların bir çatısı var. Bizim çocuklarımızı suçtan koruyacak, onları ailelerine ve topluma yararlı bir fert olarak kazandıracak bir çatı. Tüm duyarlı halkımızı bu çatıda görmek, projemize destek ve katkı sağlamaya çağırıyoruz diye konuştu.
     Proje Koordinatör Yardımcısı Rıza Gürsoy de İçişleri Bakanlığından kendilerine 3 yıllık proje kapsamında 75 bin lira kaynak sağlandığını ancak yıllık 25 bin liralık kaynağın, çocukların topluma kazandırılması için yapılacak eğitim ve faaliyetleri karşılamayacağını dile getirdi.
     Gürsoy, dernek bütçesinden de giderler için katkı sağlanacağını aktaran Gürsoy, Maddi kaynağa ihtiyacımız var. Projeye maddi yardımda bulunacak kişi, kurum ve kuruluşları destek vermeye çağırıyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından toplantıya katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallıdan, çocukların spor yapabilmeleri için halı sahaların kullanılması, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Gülcan Kıymazdan çocukların ücretsiz muayene olmalarına imkanlarının sağlanması, İl Müftülüğü Temsilcisi Orhan Tosundan dini eğitim konusunda eğitimlerde görevlendirilebilecek personel talebinde bulunuldu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bizim Çocuklarımız projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER