Bosnanın Dünü, Bugünü ve Yarını Konferansı

Bosnanın Dünü, Bugünü ve Yarını Konferansı -Bosna-Hersek Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Subasic: NATOya üyelik çalışmalarında en büyük desteği Türkiyeden aldık. Türkiye, NATOya üyelik çalışmalarının yanı sıra uluslararası ala


ERZURUM (A.A) - Bosna-Hersek Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sabit Subasic, NATOya üyelik çalışmalarında en büyük desteği Türkiyeden aldıklarını belirterek, Türkiye, NATOya üyelik çalışmalarının yanı sıra uluslararası alanlarda da çok destek sağladı. Bu konuda Türkiyeye minnettarız dedi.
     Subasic, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen Bosnanın Dünü, Bugünü ve Yarını konulu konferansta yaptığı konuşmada, Bosnanın çok iyi bir tarihi olduğunu belirterek, önemli tarihi ve kültürel mekanlara sahip olduklarını söyledi.
     Ülkenin fizik ve edebiyat alanında 2 Nobel ödülü bulunduğunu anlatan Subasic, Film endüstrisinde de oldukça ünlüyüz. Hatta film endüstrisinde Oscar ödülü kazandık. Bosnada üç ana etnik grup var. Boşnaklar, Sırplar, Hırvatlar ve diğerleri. Bu farklı gruplar tarih boyunca kardeşçe yaşamışlardır tabii bazı çatışmalar dışında diye konuştu.
     Bosnanın oldukça küçük bir ülke olduğunu, nüfusunun 4,5 milyon olduğunu ifade eden Subasic, hidroelektrikte çok iyi olduklarını, organik sebze meyve üretiminde de önemli potansiyele sahip olduklarını belirtti.
     Bosna-Hersekin Srebrenitsa kentinde yapılan katliamda oldukça fazla sivil kayıp yaşadıklarını vurgulayan Subasic, şunları kaydetti:
     Bosnanın geleceği üzerine de bilgi vermek istiyorum. Bu yıl Avrupa Birliği için resmi aday olacağız. Muhtemelen 2 yıl içerisinde de Avrupa Birliği üyesi bir ülke olacağız. Diğer önemli bir projemiz de NATOya üye olmak. Güvenliğimiz için NATO ve Avrupa Birliğine üye olmak çok önemli. Bunu göze alarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu konuda Türkiyenin büyük desteği var.
     Subasic, NATOya üyelik çalışmalarında en büyük desteği Türkiyeden aldık. Türkiye, NATOya üyelik çalışmalarının yanı sıra uluslararası alanlarda da çok destek sağladı. Bu konuda Türkiyeye minnettarız diye konuştu.
     Öğrenci ve öğretim üyelerinin sorularını da yanıtlayan Bosna-Hersek Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Subasic, sinevizyon ile ülkesinin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarının tanıtımını yaptı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Bosnanın Dünü, Bugünü ve Yarını Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER