Bursa 11. Kitap Fuarı başladı

Bursa 11. Kitap Fuarı başladı


BURSA (A.A) - Bursada, 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı, 70 kültür etkinliği ve imza gününün düzenleneceği, 600 yazarın okurlarıyla bir araya geleceği Bursa 11. Kitap Fuarı başladı.
     TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarın her yıl olduğu bu yıl da büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi.
     270 yayınevinin katıldığı ve yaklaşık 600 yazarın katılacağı fuarın, kitap satışlarının artmasını sağlayacağını belirten Ersözlü, Bu yıl da fuara büyük katılım bekliyoruz. Baharın bu ilk günlerinde, Bursada bir kitap baharı oluşturmak istiyoruz. 250 binin üzerinde katılım hedefliyoruz. Hatta bu yıl fuara katılım rekoru kırılmasını bekliyoruz dedi.
     Fuar ilk gününde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Katılımcılar, her yaştan insana hitap eden kitapların bulunduğu stantları dolaştı.
     Bu yıl Kitap Baharı temasıyla açılan 17 Mart Pazar gününe kadar açık olacak fuarda, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Üstün Dökmen, Ayşe Kulin, Can Dündar, Yekta Kopan, Ece Temelkuran, İpek Ongun, Enver Aysever, Canan Tan, Ahmet Ümit, Cemil Kavukçu, Necdet Neydim gibi birçok şair, yazar ve bilim insanı vatandaşlarla buluşacak.
     TÜYAP tarafından, Güney Özkılınç ve Deniz Dalkılınçın koordinatörlüğünde, Bursanın tarihine ve kültürüne değer katmış, Bursada iz bırakmış kadınların fotoğraflarından oluşan Bursanın Kadın Yüzü fotoğraf sergisi düzenlenecek.
     Fuarın diğer bir sergisi Faruk Akbaşın 8 yıl boyunca Anadolunun farklı coğrafyalarında çektiği Anlar ve İzler başlıklı fotoğraf sergisi olacak. Akbaşın Anadolunun tarihi, doğal ve kültürel değerlerini anlattığı fotoğraf sergisi fuar boyunca ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa 11. Kitap Fuarı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER