Bursa Fotofest

Bursa Fotofest -Festival kortej yürüyüşüyle başladı


BURSA (A.A) - Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali Fotofest, Cumhuriyet Caddesindeki kortej yürüyüşü ile başladı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Caddesinde başlayan yürüyüş, Mehter Takımının marşları eşliğinde Ertuğrulbey Meydanına kadar devam etti. Festivalin resmi açılışı, Ertuğrul Meydanındaki film şeridinden oluşturulan kurdelenin kesilmesiyle yapıldı.
     Törende konuşan Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) Başkanı Utku Kaynar, Fotofestin, Orta Asyadan Hint Okyanusuna kadar en büyük fotoğraf festivali olduğunu belirterek, Öncelikle tarihi çarşı ve hanlar bölgesi olmak üzere, merkezden ilçelere kadar önemli cadde ve sokakların tamamı bir galeriye dönüştürüldü. Festival, tüm Bursaya yayıldı ifadesini kullandı.
     Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise fotoğraf festivalinin kamu ve özel kuruluşlar, iş dünyası ve gönüllülerin katılımıyla hazırlanan önemli bir birliktelik örneği olduğu kaydetti.
     Festivalin Türkiyeye örnek olduğunu bildiren Pala, şunları ifade etti:
     Bursadaki tüm kurumların başında, önemli insanlar var. Gerek özel teşebbüs gerekse gönüllülerimiz, bu tür kültürel etkinliklere önemli katılım sağlıyor. Bu örnek birlikteliğin bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum.
     Festivalin ana sponsorluğunu üstlenen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker de refah seviyesini artırmak için çalışan Bursalı girişimcilerin otomotivden tekstile, her alanda Türkiyede lider olduğunu belirtti.
     Bursalı girişimcilerin, kendi şehirlerine yatırım yapmaktan en fazla mutlu olan grup olduğunu ifade eden Parseker, şunları kaydetti:
     Bursalı girişimciler, eğitimden altyapıya, sağlığa ve teknoparklara kadar her alanda kendi kendine yatırım yapan bir grubu oluşturuyor. Bu nedenle Fotofestin ana sponsorluğunu üstlendik. Bursanın kültür sanatta da hak ettiği yeri alması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, bu tür kültürel etkinlikleri önemsiyoruz.
     Etkinliğe, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, ABD Büyükelçiliği Basın Kültür Konsolosu Craig Dicker ile yerli ve yabancı fotoğraf gönüllüsü katıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER