Bursa Hava Yollarının proje tanıtım toplantısı

Bursa Hava Yollarının proje tanıtım toplantısı yapıldı


BURSA (A.A) - Önümüzdeki yaz başında faaliyete geçmesi beklenen Bursa Hava Yolları düzenlenen toplantı ile iş adamlarına tanıtıldı.
     Çelik Palas otelde düzenlenen toplantıya, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Genel Başkanı Celal Sönmez, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa İl Başkanı Hasan Çepni ve çok sayıda iş adamı katıldı.
     Vali Harput, toplantıda yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Bursaya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile konuyla alakalı konuşma imkanı bulduğunu söyleyerek, Bursa Hava Yolları ile alakalı, verdiğim bilgilerden Sayın Bakanımız son derece tatmin oldu mutlu oldu diye konuştu. Harput Bakanın kendisine projenin çok hayırlı, çok başarılı, çok gerçekçi ve de çok kar yapan bir proje olabilir dediğini söyledi.
     Harput, Ulaştırma Bakanı Yıldırımın, projenin tarifeli seferlerin yanında kargo ve onun ötesinde hac ve umre seferlerini de dahil etmek suretiyle meseleye geniş bakıldığı zaman olayın çok büyük bir önem taşıdığının altını çizdiğini belirtti.
     Projenin uzun bir süredir Türk ve Arap tarafı arasında müzakere edildiğini vurgulayan Vali Harput, Havayolu uzmanlarıyla, Başka havayolu şirketleriyle defalarca görüşerek, atacağımız adımın sağlam atılmasına, böyle bir teşebbüsün gerçekçi olarak, mutlaka başarıya ulaşması konusunda ayrıntılı araştırmalar ve çalışmalar yapıldı dedi.
     Harput, Bursalı iş adamlarına seslenerek, bu projenin hiç bir kurumun, derneğin projesi olmadığını vurgulayarak sözlerine şunları ekledi;
     Bursanın topluca, hepimizin elini taşın altına koyarak başlatmış olduğumuz bir teşebbüstür. Vilayet bütün kurumlarıyla, Büyükşehir bütün kurumlarıyla, BTSO, Bursada ki SİADlar ve iş adamlarımız topyekun, bir proje olarak yola çıkıyoruz. Bu projenin başarıya ulaşmaması için hiçbir sebep yok. Karşımızda bizimle işbirliği yapma noktasında tam bir mutabakat içerisinde bir girişimci ortağımız var; Arap Turizm örgütü ve diğer üyeleri. Bu proje sizlerin desteği ile ilerleyecek. Sizler yürüteceksiniz, biz sadece, bu işin resmi statüsünde bu işte var olduğumuzu, bu işi desteklediğimizi, bu işe sahip çıktığımızı göstermek için bu projenin içerisindeyiz
    
     -Başkan Altepe:
    
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yaptığı konuşmada hızla gelişen Bursanın kolay ulaşılabilir bir kent olması gerektiğine dikkati çekerek, Bursanın ulaşılabilir bir kent haline gelmesi gerekiyor. Bu konuda artık Türkiyenin her yerinde hava limanları var. Artık en küçük Anadolu illerinde uçaklar inip kalkıyor, bizler de burada Bursa olarak, bu konuda en geri kalmış il konumundayız dedi.
     Bursanın dışarıdan kendi sorununu çözen güçlü ve dinamik bir kent olarak görüldüğünü ifade eden Altepe, Her türlü sıkıntısını kendi çözen Bursa, hava ulaşımınıda burada çözmek durumda diye hissediyoruz diye konuştu.
     Başkan Altepe, 22 arap ülkesinin ortak olduğu Arap Turizm Birliği ile birlikte bu ortak şirketin kurulma aşamasına geldiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle bitirdi: Kendi kabuğunu kırma noktasında büyük mesafeler alan Bursamızın bu konuda da kabuğunu kırması, uluslararası alanda Bursa Havaalanı ve Bursa Hava Yolları Bursaya büyük bir prim katmış olacak
    
     -Sönmez:
    
     BTSO Genel Başkanı Celal Sönmez, bir iş adamı gözüyle bakıldığında Bursa Hava Yollarının kar getiren bir şirket olacağını düşündüğünü belirterek, Uzun mesafeli, 15-20 saatte otobüsle gidilen yerlere 1 saatte gidilecek bir sistemin oluşması kesinlikle buraya bu potansiyeli sağlayacaktır, Bursadan alınan biletlerle İstanbul üzerinden yapılan bu seyahatlerin rahatlıkla haftada 2 yada 3 sefer her bir şehre potansiyel doğuracak kadar yoğun olduğunu biliyorum. Hava yolunda koltuk kapasitesini dolduracak olursanız kar getirir dedi.
     Uzmanlar tarafından ortalama 30 milyon dolarlık bir yatırımın düşünüldüğünü belirten Sönmez, BTSO, Büyükşehir Belediyemiz ve Vilayet, bu hisselerin yüzde 10una talip olsa, bizler buna inandığımızı göstermek istiyoruz. Her şeyin özelleştirildiği bir dönemde kalkıp, eğer özel sektör olarak biz burada karı gördüğümüz halde biz katılmayalım kamu yapsın bunu diyorsak Bursanın girişimcilik ruhuna yakışmaz. Burada gönlümden geçen en az yüzde 51inin Bursaya ait olması gerektiğini düşünüyorum ifadelerini kullandı.
    
     -Çepni
    
     Toplantıya katılan, MÜSİAD Bursa İl Başkanı Hasan Çepni ise havayollarının Türkiyede son yıllarda hızla gelişen bir sektörü olduğunu vurgulayarak, 2023 yılı hedefinde kendine 500 milyar dolar ihracat hedefleyen bir Türkiyenin Bursasında da en az 50-60 milyar belki daha fazla ihracatın yapıldığını hayal ederseniz işte birde bunun yanında havaalanının olmadığı, havaalanının çalışmadığı bir şehri düşünseniz ne kadar tezat olur değil mi dedi.
     Çepni, önünde hedefleri olan bir Bursanın hava yollarının olmamasının çok acı olduğunu belirterek, Birilerinin istediği kadar uçulabilen bir havaalanının olduğu bir Bursayı düşünmek gerçekten istemiyoruz. Bu kadar Büyük bir sanayi gücüyle, üretim gücüyle, zenginlikleriyle, kendi hava yolunu değil belki 5 tane hava yolunu çıkaracak bir Bursa var şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Bursa Hava Yollarının proje tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER