Çamur Çocukları Festivali

Çamur Çocukları Festivali -Aksarayda 4üncüsü düzenlenen Çamur Çocukları Festivalinde çocuklara çamurdan şekiller ve eşya yapımı öğretiliyor


AKSARAY (A.A) - Aksarayda bu yıl 4üncüsü düzenlenen Çamur Çocukları Festivalinde çocuklara çamurdan şekiller ve eşya yapımı öğretiliyor.
     Festivale başvuranlar arasından seçilen 50 çocuk, kendileri için hazırlanan atölyede, gözetmenler eşliğinde kendilerine verilen çamurlarla eşya, şekil ve heykel yapmaya çalıştı. Yapılan eserler ise fırınlanıp sergilenmek üzere ayrıldı.
     Festival koordinatörü Hacer Özkaya, dünyaya Anadoludan yayılan çömlek sanatını çocuklara tanıtma ve sevdirme adına böyle bir festival düzenlediklerini dile getirdi.
     Çömlek sanatının Aksarayın Güzelyurt ilçesinden tüm dünyaya yayıldığını da ifade eden Özkaya, Bu geleneksel el sanatımızı unutturmamak ve gelecek nesillere sevdirip aktarmak adına bu yıl bu festivalin 4üncüsünü gerçekleştiriyoruz. İlk başladığımızda 7 çocukla başlamıştık. Bugün 50 çocuğa ulaştık. Katılan her çocuğa sertifika veriyoruz ve hazırladıkları eserleri fırınlayıp 15 gün sonra düzenlenecek sergide sergileyeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Çamur Çocukları Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER