Çanakkale

Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu başladı -Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağı Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulmak üzere yola çıkarıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulmak üzere yola çıkarıldığı Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu başladı.
     Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehitler diyarı, milli birlik ve beraberliğin en nadide örneklerinin yaşandığı, binlerce şehit verilen Çanakkaleden yola çıkan kutsal emanetlerin anlamının çok büyük olduğunu söyledi.
     Vatan topraklarını kendi hayatlarından değerli bilen şehitlerimiz, Çanakkalede verdikleri unutulmaz savunmayla, kahramanlığın, bağımsızlığın timsali ve onurlu bir yaşam abidesi olmuşlardır diyen Kulözü, şunları kaydetti:
     Bu zafer, Mustafa Kemalin tarih sahnesine çıkmasına ve 1. Dünya Savaşı sonrasında başlattığımız Kurtuluş Savaşına ilham kaynağı olmuştur. Ülkemizin her yöresinden binlerce şehit verdiğimiz günleri bir daha yaşamak istemiyorsak, o günleri unutmayacağız, şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnetle anacağız. Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olan gençlerimizin, milletimizin birlik ve beraberliği içinde, şanlı bayrağımızı ilelebet dalgalandıracaklarına, ülkemizi daima ileriye götüreceklerine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Koşusunu başlatıyor, kutsal emanetlerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza sunmak üzere teslim ediyorum. Yolunuz açık olsun.
     Törende, Gelibolu Yarımadasından getirilen toprak, su ve bayrağı öperek teslim alan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Güle iletilmek üzere öğrenciler Oya Soyüremez ile Fahri Arsoya veren Vali Vekili Kulözü, 720 kilometrelik koşuyu karanfil atarak başlattı.
     Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusunun başlaması dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullardan katılan öğrenciler şehir içinde zafer turu attı.
     Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Albay Vedat Selvitop, Belediye Başkan Vekili Cem Belli ile daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
     Çanakkale-Ankara arasında sınırı bulunan 6 şehrin atletlerince gerçekleştirilecek Zafer Koşusunda, her ilin atletlerinin kendi il sınırında taşıyacağı emanetler, 18 Martta Çankaya Köşkünde törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulacak.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER