Çeribaşı kirazına coğrafi işaret alınacak

Çeribaşı kirazına coğrafi işaret alınacak -KTSO Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu: -Bugünden itibaren Çeribaşı kirazına coğrafi işaret almak için çalışmalara başladık


EDİRNE (A.A) - Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Enezde üretilen organik Çeribaşı kirazına coğrafi işaret almak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Helvacıoğlu, Enezde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çileğin markalaşmasının ilçeye ve çevresine daha çok kazanç getireceğini anlattı.
     Helvacıoğlu, Çeribaşı kirazının markalaştırılma sürecini başlattıklarını ifade ederek, Keşanda satır et için coğrafi işaret aldık. Şimdiyse İpsala pirinci, Siğilli bamyası ve Çeribaşı kirazı için başvuru yapacağız. Böylece bölgemiz markalaşarak dahada kalkınacak. KTSO olarak bugünden itibaren Çeribaşı kirazına coğrafi işaret almak için çalışmalara başladık diye konuştu.
     Enez Kaymakamı Fatih Baysal da Enezde yetiştirilen Çeribaşı kirazının Türkiyede nadir görülen bir ürün olduğunu kaydetti.
     Enez Ziraat Odası Başkanı Ahmet Karaca ise, Enezde şu an bin dönümde kiraz üretildiğini, pazarlama sorunu yaşamadıklarını vurguladı.
    
     -Çeribaşı kirazı-
    
     Çeribaşı köyünde 2005den itibaren üretilen Çeribaşı kirazı, lezzetini ekildiği bölgenin toprak yapısı ve iklim koşullarından alıyor.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çeribaşı kirazına coğrafi işaret alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER