Çocuklar Gülsün Diye projesi

Çocuklar Gülsün Diye projesi -Eceabatta anaokulu yapılıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Çocuklar Gülsün Diye Derneğince düzenlenen Erken Çocukluk Eğitimine Destek Kampanyası İşbirliği kapsamında, Eceabat ilçesinde anaokulu yapılıyor.
     Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, yaptığı açıklamada, Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından yaptırılan anaokulunun çevre düzenlemesini Bakanlık adına Çanakkale Valiliğinin yapacağını belirterek, kaymakamlık olarak okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.
     Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz da eğitim alanında hükümetin, ülke ve ilçeye büyük yatırımlar yaptığını belirterek, Kemalpaşa Anaokulu ve Opet Tarihe Saygı Ortaokulunun ilçeye kazandırıldığını anımsattı.
     Ayrıca ilçe merkezdeki lise ve Alçıtepe köyündeki ilköğretim okullarına ek binalar yapılarak, Eceabatın eğitim ve öğretimde fiziki anlamda eksiği olmayan konumuna ulaştığını ifade eden Dokuz, şunları kaydetti:
     Bununla birlikte ilçemizde İsmetpaşa Mahallesinde Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin kazanımları, hükümetimizin destekleriyle bir anaokulu projesi gerçekleşiyor. Projenin ilçemize kazandırılmasından dolayı son derece mutluyuz. Okul öncesi eğitim çocuklar açısından son derece önemli. Çocuklar bizlerin canı, ülkemizin teminatı aynı zamanda geleceği. Bu proje için Eceabat Belediyesi 600 metrekarelik bir alanı arsa olarak tahsis etti. Belediye olarak eğitime her zaman olduğu gibi bugün de önem verdiğimizin bir göstergesidir. 19 Mart tarihinde dernek başkanı Gülben Ergenin katılacağı anaokulu açılışına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna ise Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek, okullaşma oranını arttırmak, toplum desteğini sağlamak ve 36-72 ay yaş grubu çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak için Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz ile Çocuklar Gülsün Diye Derneği arasında, Çocuklar Gülsün Diye adlı destek kampanyası yürütülmektedir diye konuştu.
     İsmetpaşa Mahallesi Kireçtepe Sokakta, yaklaşık 200 metrekarelik alan üzerine, 27 Şubat tarihinde kurulum çalışmalarına başlanan prefabrik hafif çelik ve iç donanımlı okulda 2 derslik, oyun alanı, 6 adet WC, mutfak ile müdüriyet odası bulunuyor.
     Yapım şirketi yetkilileri, 19 Mart tarihinde açılması planlanan anaokulunun, yaklaşık 150 bin liraya mal olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çocuklar Gülsün Diye projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER